בתום דיון שנמשך כמעט 12 שעות החליטה ועדת המינויים בשירות הציבורי, בראשות השופטת בדימוס בלהה גלאור, לפסול את השר לשעבר עמיר פרץ מלכהן כיו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית. לגלובס נודע כי בין הנימוקים לפסילה היו מהלך ההנפקה האמור להתחיל בתעשיה האווירית בקרוב, והצורך באישיות בכירה מעולם העסקים והפיננסים שיוביל את התהליך האמור.

פרץ הוצע לתפקיד על ידי שר הביטחון בני גנץ לפני שלושה חודשים, אף שהשר לשעבר לא נמנה על "נבחרת הדירקטורים" שהמשתתפים בה עברו מסננת ובדיקת כישורים. גנץ ופרץ נתלו בסעיף המאפשר מינוי בכיר כזה הקרוי "תואם נבחרת" למועמד בעל כישורים יוצאי דופן בתחום שאליו הוא אמור להתמנות. בנימוקים שהובאו בפני הועדה עלו הן תקופות כהונתו של פרץ כשר בממשלות ישראל לרבות שר ביטחון והן היותו יושב ראש ההסתדרות, ותק שהוצג בועדה כניסיון עיסקי.

בנוסף מינוי אישיות פוליטית לראשות חברה עסקית מנוגדת למדיניות רשות החברות, ובדיון שנמשך זמן רב בועדה גברו המתנגדים שהזהירו כי מינויו יביא לגל של מינויים פוליטיים נוספים בחברות ממשלתיות וגופים עסקיים.

תאריך היעד להנפקה - שנת 2022

ברקע ההחלטה כאמור ניצבת משימת הנפקת החברה שעדיין תקועה. כעת תאריך היעד הוא 2022. לפני כארבעה חודשים לאחר נבחרו ארבע חברות החיתום שיובילו את הנפקת המניות הראשונית (IPO) של התעשייה האווירית, אך שוב נרשמו ככל הידוע עיכובים בהוצאת המהלך לפועל, כך שהוא מתוכנן כעת להתבצע רק במהלך השנה הבאה.

מהלך ההנפקה הנוכחי של תע"א מקודם באינטנסיביות זה יותר משנתיים וחצי, ויצא באופן רשמי לדרך בנובמבר 2020, כשוועדת השרים למכירת מניות המדינה אישרה את מתווה ההפרטה. יחד עם זאת, מדובר בהנפקה מורכבת, הדורשת אישורים רגולטוריים שונים, הקשורים בין היתר לרגישויות ביטחוניות (כולל אילו פעילויות ניתן יהיה להציג בתשקיף שתפרסם החברה לקראת ההנפקה) והשגת הבנות מול ועדי העובדים של החברה הממשלתית.

מעמיר פרץ, מבני גנץ וממשרד האוצר טרם נמסרה תגובה.

הכתבה פורסמה לראשונה ב"גלובס".