מחירי הדירות בישראל בחודשים ספטמבר ואוקטובר 2021 עלו ב-0.9% לעומת המחירים באוגוסט וספטמבר – כך עולה מהנתונים שפרסמה הערב (רביעי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בכך הושלמה עלייה חדה של 10.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עוד עולה מהנתונים כי מדד המחירים לצרכן שומר על יציבות יחסית וירד ב-0.1% בנובמבר.

מהשוואת מחירי העסקאות שבוצעו בספטמבר-אוקטובר השנה, נמצא שמחירי הדירות התייקרו בכמעט אחוז שלם לעומת אוגוסט-ספטמבר, ובכך השלימו עלייה דו-ספרתית באחוזים לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.

בחלוקה למחוזות, העלייה הגבוהה ביותר בחודשיים האחרונים נרשמה בדרום עם 1.5%, בחיפה 1.4% ובתל אביב 1.3%. מנגד, במחוז הצפון נרשמה דווקא ירידה של חצי אחוז. בהסתכלות שנתית, ההתייקרויות הגבוהות ביותר נרשמו במחוזות ירושלים, מרכז וחיפה עם 11.5%, 11.2% ו-9.9%, בהתאמה.

עוד עולה מהנתונים כי מחירי הדירות החדשות נותרו ללא שינוי בספטמבר-אוקטובר לעומת החודשיים הקודמים. עם זאת, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד נרשמה עלייה של 8.9% במחירים.

יציבות במדד המחירים לצרכן

לצד מחירי הדיור, התפרסם היום גם מדד המחירים לצרכן, המבטא את ההתייקרויות במשק. על פי הנתונים, המדד ב-0.1% בחודש נובמבר. בכך הוא שומר על יציבות לעומת ארה"ב ובריטניה - שם רואים לאחרונה עליות מחירים ניכרות שעלולות להעיד על אינפלציה.

הירידה הבולטת ביותר נרשמה במחירי הירקות והפירות, שהוזלו ב-5.8% בחודש האחרון. יתרה מזאת, גם בתחומי התרבות והבידור וההלבשה וההנעלה חלו ירידות מחירים, עם 1.6% ו-0.8%, בהתאמה. מנגד, מחירי הריהוט והציוד לבית דווקא רשמו עלייה של 2.4%. מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן ב-2.5%, ולעומת התקופה המקבילה אשתקד עלה ב-2.4%.

מדד מחירי תשומות הבנייה עלה גם הוא בחודש האחרון, ב-0.5%. מתחילת השנה התייקר המדד ב-5.3%, וב-12 החודשים האחרונים עלה בסך הכול ב-5.8%. העליות נובעות בשל עליית מחירי החומרים והמוצרים (10.4%), שכירת ציוד ורכב (8.9%) ושכר העבודה (1.3%).