N12
פרסומת

בעקבות הפרסום ב-N12: המנהל האזרחי הרס את המגרטה שפעלה בלב שטח אש בבנימין

המגרטה פעלה באופן לא חוקי וללא הסדרה בלב שטח אש במערב בנימין • לטענת תנועת "רגבים" היא תפקדה כתחנה להפצת חלפים בשוק השחור • המנהל האזרחי הרס את המגרטה והחרים את הציוד

ליה ספילקין
פורסם:
הריסת מגרטת האוטובוסים של "אגד" בלב שטח אש בבנימין
הריסת מגרטת האוטובוסים של "אגד" בלב שטח אש בבנימין | צילום: המנהל האזרחי
הקישור הועתק

במנהל האזרחי הרסו מגרטת אוטובוסים שפעלה בלב שטח אש צה"לי במערב בנימין בניגוד לחוק, זאת בעקבות פרסום המחדל ב-N12. המגרטה פעלה בתוך שטח אש, ופירקה עשרות אוטובוסים של "אגד" באופן לא מבוקר, שעלול היה לסכן חיי אדם.

מהמנהל האזרחי נמסר כי ביצעו אכיפה במגרטת האוטובוסים, שיצרה זיהום סביבתי אשר סיכן את בריאותם של תושבי יהודה ושומרון. במסגרת הפעילות הוחרמו הכלים של בעלי המקום, והובטח שהם ישוחררו רק לאחר פינוי המקום והבטחה שהוא לא יוקם בשנית.

בתנועת "רגבים" הסבירו בעת הפרסום כי המגרטה פועלת כמוקד של הפצת חלפים לאוטבוסים בשוק השחור. איתן מלט, רכז הפעילות של תנועת רגבים ביהודה ושומרון, אף הגדיר את המגרטה כ"תחנה מרכזית לחוסר משילות ואכיפה".

מ"אגד" נמסר כי החברה מוכרת את האוטבוסים שלה באופן חוקי לרוכש אשר מוכר אותם למגרטה, ולכן אין הדבר באחריותם. בחברה לא הסכימו למסור את פרטי אותו רוכש, אשר מרוויח, ביחד עם מפעילי המגרטה, ממכירת החלקים באופן בלתי מפוקח, ללא מיסוי וללא אכיפה.

מגרטה בלתי חוקית ביהודה ושומרון
בלב שטח אש: המשגרטה המזהמת והמסוכנת בבנימין | צילום: תנועת רגבים
מגרטה בלתי חוקית ביהודה ושומרון
המגרטה הבלתי חוקית | צילום: תנועת רגבים, תנועת רגבים
פרסומת

ראש המנהל האזרחי, תת אלוף פארס עטילה, מסר: "פעילות האכיפה אשר התבצעה, הינה נדבך נוסף מהפעילות השוטפת, שאותה מוביל המנהל האזרחי, על מנת למגר ככל הניתן את המפגעים הסביבתיים ברחבי יהודה ושומרון ככלל, ובשטחי אש בפרט. אנו נמשיך לפעול ללא לאות למניעת פגיעה באיכות הסביבה ובעיקר לשמירה על בריאותם של תושבי יהודה ושומרון".