ג' בן ה-78 מבאר שבע עבד במשך 32 שנה בקריה למחקר גרעיני בדימונה. למרות העיסוק שלו במקום העבודה המיוחד הזה, והעובדה כי החומרים בהם הוא מתעסק עלולים לסכן חיים, הוא מעולם לא דמיין את הנזק הגדול שייגרם לו דווקא בשנים שבהם היה אמור לנוח בגמלאות.

ג' יצא לפנסיה כבר לפני 18 שנה, ומרבית תכניותיו נהרסו כשהוא חלה בסרטן הערמונית וסרטן שלפוחית השתן. הוא נאלץ לעבור מספר ניתוחים להסרת גידולים סרטניים שחזרו שוב ושוב 5 פעמים.

בתביעה שהגיש לביטוח לאומי באמצעות עורכת הדין קרין מטרסו ממשרד עורכי הדין מרקמן את טומשין, טען ג' כי הוא חלה בסרטן כתוצאה מכך שבמהלך השנים הוא נחשף לקרינה רדיואקטיבית. "עברתי תקופה לא פשוטה", הוא ציין, "לא האמנתי שהעבודה בכור תביא אותי למצב כזה".

עורכת דין קרין טרסו (צילום: יח"צ)
עורכת דין קרין מטרסו | צילום: יח"צ

עד לשנת 2003 הועסק ג' בקריה למחקר גרעיני בדימונה כטכנאי כימיה ובהמשך כמנהל מעבדה. במהלך עבודתו 5-6 ימים בשבוע ו-8 שעות ביום, טען ג' כי נחשף לחומרים רגישים ומזיקים. עוד טען כי כי בשל חוסר מודעות באותן השנים, לא סופקו לו אמצעי הגנה ולא הונהגו אמצעי פיקוח מספקים, כך שנחשף באופן ישיר לקרינה.

אחרי שנים של מאבק בסרטן, החליט ג' להגיש תביעה לביטוח לאומי וזכה לפיצוי של יותר ממיליון שקלים ולקצבה חודשית של עשרות אלפי שקלים לחודש לכל ימי חייו. "מי יודע עוד כמה בגילי חלו שם", תהה ג'. "לא הייתה מודעות לחומרים המסוכנים האלו בשנות השישים, מי היה מאמין שלשם זה ילך. אחרי כל מה שעברתי, הנחמה היחידה היא שלפחות אוכל לחיות את מה שנשאר לי בכבוד".