פרסום ראשון: במשרד הבריאות מגבשים שתי תוכניות במקביל במטרה להעלות את מספר המתחסנים ולעודד אנשים ללכת ולהתחסן. היועמ"ש צפוי לאשר פתיחה של חדרי הכושר, של התיירות, התרבות והמסעדות למתחסנים ולמחלימים בלבד. נוסף על כך, שר הבריאות בוחן את הקדמת הפתיחה של חדרי הכושר כדי לעודד צעירים להתחסן, ואת קידומם של היתרים למעסיקים כדי למנוע את הגעתם של עובדים שלא התחסנו בענף ההוראה ובאלו שמקבלים קהל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתבות ב-N12:

על פי התוכנית הראשונה, יוטלו סנקציות על מי שלא יתחסן בדמות מניעת כניסה לחדרי כושר, מלונות, מסעדות ואירועי תרבות וספורט. בכירים במשרד הבריאות מסרו כי הם מנסים לגבש בימים אלה את רשימת פעילויות הפנאי המדויקת שאליה לא יורשו להיכנס. זאת בנוסף לכך שקיימים קשיים בהפעלת תו ירוק במרכזי הקניות הגדולים, כך שנשקלת האפשרות להחיל בהם הגבלת תפוסה.

במשרד הבריאות עומלים על תוכנית נוספת, שבמסגרתה יקשו על ביצוע בדיקות קורונה ויצמצמו את מתחמי הבדיקות. התכנון הוא שכל מי שלא יתחסן, יידרש להראות בכניסה למקומות עבודה או פנאי בדיקת קורונה שלילית שנערכה ב-48 השעות האחרונות. כמו כן, בדיקות הקורונה יהיו כרוכות בתשלום, מספרן יהיה מוגבל והן ייערכו רק במתחמים מסוימים. בכירים במשרד הסבירו: "אם הם (המסרבים להתחסן) ידרשו לשלם כמה עשרות שקלים כל יומיים כדי שיוכלו להיכנס לעבודה, לחדר כושר או למסעדות - זה יעודד אותם להתחסן". 

בדיקת קורונה (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
בדיקת קורונה. ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90
נוסף על כך, מתחמי הבדיקות לקבלת דרכון ירוק יהיו מאוד מצומצמים ומספר הבדיקות שיוקצה לכך יהיה מאוד נמוך. המטרה היא שהמבקשים להיבדק לקורונה בכדי לקבל דרכון ירוק יידרשו לנסוע לערים אחרות בכל יומיים - וגם אז לא בטוח שהם יצליחו לקבל בדיקה, משום שהכמות שתוקצה למטרה זו תהיה מאוד קטנה. 

בתוך כך, דורשים התעשיינים לאפשר להוציא לחופשה ללא תשלום עובד שיכול להתחסן ובוחר שלא לעשות זאת. נשיא התאחדות התעשיינים רון תומר, פנה לשרי הבריאות, הכלכלה והתעשייה והאוצר בדרישה לחייב בדיקות קורונה כל 72 שעות לכל עובד שיכול לעשות זאת ובוחר שלא להתחסן. הוא דרש שהבדיקה תיעשה מחוץ לשעות העבודה, לשלול תשלום דמי בידוד על חשבון המעסיק מעובד הבוחר שלא להתחסן ולאפשר למעסיקים להוציא לחל"ת עובדים שיכולים להתחסן, אך בוחרים שלא.

"כמעסיקים ותעשיינים חובתינו לשמור על עובדינו ועל שרשרת האספקה", אמר תומר, "עובד שיכול ולא מתחסן מסכן את עצמו, מסכן את משפחתו ומסכן את חבריו לעבודה ומקום עבודתו. המעסיקים שילמו עד כה מיליארדי שקלים על ימי בידוד וזאת מבלי לדבר על הפגיעה בעבודה. המעסיקים לא יכולים ולא צריכים להמשיך לספוג את זה ולכן נעשה הכול כדי להגן על עובדינו ולאפשר למשק לפעול לצד הקורונה ולהוציא את המשק מהמשבר".