הנסיעה ב"ליים" משאירה טעם חמוץ: כמה צעירים ממרכז הארץ תובעים 2.5 מיליון שקלים מחברת הקורקינטים החשמליים "ליים" בטענה שהם מתקשים לנעול את הנסיעה לאחר שהם מגיעים לאזור חנייה מוגדר - ומחויבים בכל פעם מחדש בכסף נוסף. השלוחה הישראלית של החברה מסרבת להחזיר כסף ללקוחות, מגדירה את התביעה "מופרכת מיסודה" אך מבטיחה להתייחס אליה בכובד ראש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בסקר צרכנים שנערך לקראת הגשת התביעה, נשאלו 300 משתתפים בסקר אינטרנטי שנערך באזור המרכז על תהליך נעילת הקורקינט שנעשה באמצעות האפליקציה. תוצאות הסקר העלו כי 70% התקשו לסיים את הנסיעה על אף שחנו במקום המיועד לכך, ומתוכם 80% חויבו בכסף נוסף. באחד המקרים, נוסע אף העיד כי נסיעה שאמורה הייתה לארוך כ-20 דקות – ארכה בפועל כשעתיים מפני שנמנע ממנו לסיים את הנסיעה והוא חויב בסופה ב-83 שקלים נוספים.

הבקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה הוגשה בבית המשפט המחוזי בתל אביב ע"י עו"ד מנחם אברמוביץ ועו"ד גל רוזנצוויג ממשרד המבורגר עברון ושות'. התובעים מעריכים שנגרם לכל אחד מהמשתמשים באפליקציה נזק בסך 106 שקלים, שמצטבר לסכום של מיליוני שקלים בהתחשב בכמות המשתמשים הרבה.

מנחם אברמוביץ (יח''צ: גולי כהן)
מנחם אברמוביץ | יח''צ: גולי כהן
גל רוזנצוויג (יח''צ: שי פינס)
גל רוזנצוויג | יח''צ: שי פינס

בניו זילנד, שבה התעוררה תקלה דומה בקורקינטים החשמליים של החברה, זו התחייבה להשיב לידי המשתמשים שנתקלו בקושי את חיובי היתר שנגבו מהם בגין משך הזמן שבו ניסו לנעול את הנסיעה ללא הצלחה. לעומת זאת, על פי התביעה הנוכחית, החברה הישראלית מסרבת להשיב לתלונות ולא מחזירה את הכסף שגבתה מהנוסעים.

מחברת "ליים" נמסר בתגובה: "חוויית השימוש של הרוכבים ומתן שירות אמין ובטוח עבורם, עומדת אצלנו בראש. נדגיש, כי אנו מתייחסים בכובד ראש לכל פנייה הנוגעת לשימוש בשירות שלנו. הפנייה לביהמ"ש, הגם שהיא מופרכת מיסודה, אנו נטפל בה במישורים המקובלים".