רחוב אבן גבירול הפך למקדש ההמבורגר של תל אביב – ובדיוק לפני שהתחילה הקורונה נפתח בו מקום חדש שהטריף את כולם – GDB. ההמבורגריה התחילה את דרכה כפופ-אפ בשוק הכרמל וזכתה להצלחה אדירה. מה שהפך את מציאת מקום הקבע שלו למהלך טבעי – ו-GDB מצא לו בית קבוע באבן גבירול פינת קפלן. ״המסעדה נפתחה לקהל בחודש פברואר, ממש לפני הסגר הראשון״, אומר ג׳ורג׳ עבדו, מנהל המסעדה. ״עוד לפני שהיא נפתחה כבר הכירו אותנו, וצברנו קהל לקוחות שהתאהב בהמבורגר שלנו. הקורונה אמנם תפסה אותנו מוקדם – ובכל זאת היה לנו מזל״.

הסוד של הקציצה: בלנד של 14 נתחים

הדרך שהובילה ליצירת ההמבורגר המשובח שלהם, לעומת זאת, לא הסתמכה על מזל - אלא על ניסיון ומומחיות. לג׳ורג׳ יש ניסיון של 31 שנה בתחום, והבשר של המסעדה הוא הגאווה הגדולה ביותר שלו. ״הרעיון הבסיסי ביותר שלנו הוא המבורגר עם בשר קצבים״, הוא אומר. ״כל ההמבורגרים מוכנים במקום. הוא מורכב מבלנד של 14 נתחים, שחשוב לציין שהם לא מתובלים – אנחנו מתייחסים אליהם כאל סטייק לכל דבר ועניין. כל הבשרים אצלנו מיושנים בשיטת דריי אייג׳ - נתחים שנבחרו בקפידה, המיושנים בטמפרטורה מבוקרת של 2 מעלות ו-72% לחות למשך 21 ימים״. הבשר נטחן והופך לקציצה רק בסיום כל התהליך - בלי תיבול, מפני שבשלב זה כבר יש לו טעם עשיר ונהדר בפני עצמו.

GDB  (צילום: אנטולי מיכאלו)
״הרעיון הבסיסי ביותר שלנו הוא המבורגר עם בשר קצבים״ | צילום: אנטולי מיכאלו

הכיפה השחורה שהפכה לאייקון

הקציצה היא לא הדבר היחיד שמיוחד ב-GDB. ההמבורגר מוגש בלחמניית בריוש, שמכונה במקום Rabbi Bun (לחמניית רבי). ״זו לחמניית בריוש צרפתית עם כיפה שחורה, שמורכבת מאבץ שחור ומשום, באה בכמה טעמים ונותנת טקסטורה מיוחדת״, מסביר ג׳ורג׳. ״הרי הבריוש הוא אוורירי, חמאתי, עוטף כמו ענן. ואז אתה נותן ביס בבשר, ומקבל את כל היקף הטעמים – מהלחמנייה, מהבשר ומהכיפה מלמעלה״.

ההמבורגר מגיע גם עם רוטב הבית המפורסם, שמבוסס על 3 זני פלפלים – ממקסיקו, מאיטליה ומסין. כי אם אי אפשר לטייל בעולם, אז שהעולם יגיע אליכם הביתה. ואיך אפשר להזמין המבורגר בלי לסגור פינה עם צ׳יפס? גם הצ׳יפס ב-GDB מוכן בדרך יוצאת דופן – זהו צ׳יפס טרי המוכן במקום בשיטה של טיגון כפול, והתוצאה קראנצ׳ית וממכרת.

GDB המבורגר וצ'יפס  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
לחמניית בריוש צרפתית עם כיפה שחורה שמורכבת מאבץ שחור ומשום | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

התאמות לימי קורונה

״כל האוכל מוכן במקום על ידינו, יום יום״, מספר ג׳ורג׳. ״אנחנו הספקים של עצמנו. כשהגיעה הקורונה והתחלנו לספק את ההמבורגר במשלוחים, היינו צריכים לעשות לו כמה התאמות – אבל זה ממש הצליח, והתוצר נשאר איכותי וברמה הגבוהה ביותר״. זאת הסיבה שג׳ורג׳ מפרש את ראשי התיבות של GDB כ״ג׳ורג׳ דה באף״ – אבל בעיר כבר מכירים אותו כ״ג׳ורג׳ דה בסט״.

מה אתם שותים ליד המשלוח שלכם?

מוזמנים להיכנס לאתר BLEND ולגלות חוויית שתייה מיוחדת שכוללת מארזים מיוחדים, משקאות מכל העולם ומבצעים שווים במיוחד.