"לא נעלה מיסים, כולם יחזרו לעבוד": שר האוצר ישראל כ"ץ קרא היום (רביעי) לשותפות לקואליציה לתמוך בהעברת תקציב חד-שנתי עד 24 בספטמבר והצהיר בשיחה עם כתבים: "לא להעביר עכשיו תקציב זה חוסר אחריות". בשיחות סגורות הזהיר כ"ץ כי אם שר המשפטים אבי ניסנקורן לא ישנה את החוק שמאפשר את העברת התקציב עד 28 באוגוסט וכחול לבן לא יסכימו להעברת תקציב חד-שנתי, נלך לבחירות נוספות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

השר כ"ץ קרא לקדם תקציב לשנת 2020 בלבד ומיד לאחר מכן להתחיל לדון בתקציב לשנת 2021. "המשרד עובד כרגע חד משמעית על תקציב חד-שנתי, כך גם הנחה ראש הממשלה", אמר. "הצגנו בפניו שינויים מבניים ומציגים בפניו מחר את התקציב עצמו. אנחנו פועלים לגבש תקציב אחראי, תקציב שבו גם יהיה דגש על דברים מחוללי צמיחה. אני מצפה שהמערכת הפוליטית תתנקה משיקולים פוליטיים ותתמקד בהעברת התקציב".

בנימין נתניהו וישראל כ"ץ, ארכיון (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
תאריך היעד לתקציב - 24 בספטמבר. נתניהו וכ"ץ | צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

על הדרישה של כחול לבן לשמור על ההסכם הקואליציוני ולהצביע על תקציב דו-שנתי אמר כ"ץ: "נפגשתי עם ראש הממשלה החליפי גנץ ואני רואה בו שותף. צריך להתכנס סביב המטרות של סיוע חירום והצמחת המשק". כ"ץ הוסיף כי שוחח עם יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד שתומך גם הוא בעמדתו בעניין תקציב המדינה: "דיברתי עם לפיד וקיבלתי ממנו אמירה שהוא תומך בתקציב חד-שנתי מתוך ראייתו כשר אוצר לשעבר".

בני גנץ מסכה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
"רואה בו שותף". גנץ | צילום: רויטרס, רויטרס_

אחרי שיחתו עם שר האוצר, אישר לפיד את הדברים בחשבון הטוויטר שלו: "שום גורם רציני לא יכול לבנות תוכנית כלכלית אמינה עד סוף 2021, פשוט כי אין דרך לדעת איך תיראה הכלכלה הישראלית והעולמית עד אז. יש להעביר תקציב לחודשים הקרובים ואז לקיים הערכת מצב נוספת. תקציב דו-שנתי יגרום לפגיעה מהותית בכלכלה, במעמד הביניים, ובציבור העובדים".

מנגד, שר התיירות אסף זמיר מכחול לבן כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "תקציב דו-שנתי הוא תקציב לשנתיים. אף אחד לא מדבר עכשיו על תקציב לשנתיים. השאלה אם מעבירים תקציב לרבעון או לחמישה רבעונים. האפשרות הראשונה, מעבר להיותה מנוגדת להסכם קואליציוני שנחתם ממש לאחרונה, פשוט פחות סבירה והגיונית".

"לא יהיו העלאות מיסים"

שר האוצר הדגיש בתדרוך שערך כי יסרב לתמוך בצעדים שמחזירים את המשק לאחור: "לא נסגור את המשק, לא ייתכן שבגלל מי שמפר את הכללים יסגרו את כל הענף".

עוד אמר כ"ץ כי לא מתוכננות העלאות מיסים והתחייב כי בתום המשבר כל ענפי המשק יחזרו לפעילות מלאה: "אין ענף שייגדע מהעיסוק בישראל. כשיהיה החיסון והפעילות תחזור - גם האירועים, תיירות וטיסות יחזרו. בכל תחום חלק מבעלי העסקים והחברות יורידו חלק מהעובדים, המשימה שלנו היא לבנות כלים להכשרה מקצועית לעובדים ולהסבה". כ"ץ גם פנה לחברות הגדולות ואמר כי הוא מבקש מהן שלא לנצל את המצב לפיטורין".

באשר לתוכניות הסיוע לעצמאיים ולמגזר העסקי, הצהיר כ"ץ: "אף אחד מהזכאים לא יישאר בצד הדרך. אנחנו בחקיקת בזק, הוצאנו לדרך את תוכנית העצמאיים והיא צריכה להתארגן. אני מסתכל בעיניים של כל אחד ממיליון המובטלים שהיו כשנכנסתי לתפקיד. העמדנו כ-100 מיליארד לטובת קרן הקורונה ואם יהיה צורך נוסיף".

מענק הקורונה לפסח (צילום: יוסי זמיר, פלאש/90 )
"אף אחד מהזכאים לא יישאר בצד". אילוסטרציה | צילום: יוסי זמיר, פלאש/90
שירות תעסוקה (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
זינוק בשיעור האבטלה. אילוסטרציה | צילום: נתי שוחט, פלאש/90

"מצפה מהמגזר הציבורי להשתתף בנטל"

שר האוצר התייחס לצמיחה השלילית במשק לראשונה מקום המדינה ולזינוק בשיעור האבטלה שעומד על 12.8%. לדבריו, השבתת המשק הביאה עד כה לאובדן של 60 מיליארד שקלים בהכנסות המדינה, מה שמחייב שורת רפורמות שיובאו לאישור יחד עם התקציב במסגרת חוק ההסדרים.

"לא אהסס לעמוד מול הגורמים הכי חזקים כדי לקדם את האינטרסים של ישראל", הצהיר כ"ץ. "כל אחד יצטרך להחליט אם הוא מתייצב לצד הציבור או לצד הלוביסטים".

על הקיצוצים המתוכננים בשירות המדינה אמר שר האוצר: "אני מצפה מעובדי המגזר הציבורי להשתתף בנטל ואדבר על כך עם יו"ר ההסתדרות". עם זאת, כ"ץ התחייב כי לא יהיו פיטורים בשירות הציבורי.