סוף סוף זה קורה: הקניונים פותחים את שעריהם לציבור הרחב, ואם עדיין נשאר לכם קצת כסף בכיס, תוכלו לנצל את ההזדמנות ולצאת לסיבוב.

רגע לפני שאתם מתחילים להעמיס שקיות, כדאי שתזכרו שהקורונה עדיין לא נעלמה מהשטח. כדי שתימנעו מסיכונים מיותרים, ריכזנו עבורכם כמה עצות מומחים שיסייעו לכם לצלוח את הביקור בשלום. שימו לב:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?  

ד"ר ערן רוטמן, מנהל מחוז שרון שומרון ב"כללית" ומומחה ברפואת משפחה: 

מסכות או לא להיות: אחד הכללים החשובים ביותר לשם הגנה מפני הידבקות בקורונה הוא שימוש במסכה. לפני שנכנסים לקניון או לחנות ספציפית, כדאי להיות ערניים למתרחש סביב – אם צוות המוכרים אינו עוטה מסכות, ואם המבקרים בחנות מזלזלים בכך, כדאי לוותר ולהתרחק מהאזור.

כמו כן, חשוב לעטות את המסכה בצורה שתכסה את אזור האף וגם את אזור הפה ולהימנע ממגע ידיים בפנים ככל האפשר. אם לא תקפידו על כללים אלה, המסכה לא תהיה אפקטיבית מספיק.

היגיינה, היגיינה, היגיינה: סחורה בחנות עשויה לעבור תחת ידי קונים רבים, ולכן חשוב לחטא היטב ידיים ביציאה ממנה. לשם כך, כדאי שתחזיקו איתכם בתיק בקבוק אלכוג'ל. אם ילדים מצטרפים לסיבוב, דאגו לחטא את ידיהם לעיתים תכופות.

>> טעויות בריאותיות שאתם עושים במקומות ציבוריים

שמרו מרחק: "התו הסגול" לבעלי עסקים מגדיר מהו המרחק שעליו צריך להקפיד במהלך השהייה בקניון ובחנויות השונות. מובן שאין צורך להתחיל למדוד את המרחק כדי לוודא שאתם עומדים בכללים, אבל בהחלט כדאי להפעיל שיקול דעת בריא ולשים לב שאין התקהלויות מיותרות בחנות, ובעיקר באזור הקופה.

מעליות – רק אם אין ברירה: אם יש לכם אפשרות לבחור בין שימוש במעליות לבין שימוש במדרגות נעות או רגילות, האופציה השנייה עדיפה. המעלית היא מקום סגור, קטן וצפוף, והסיכוי להידבק בה גדל באופן משמעותי. אם אין ברירה אלא להשתמש במעלית, הקפידו שהמעלית תכיל עד 3 אנשים לכל היותר. כמו כן, מומלץ להשתמש בטישו או בכפפות בעת השימוש בלחצן המעלית, ולהיפטר מהם מיד לאחר היציאה מהמעלית.

נקטו זהירות בעת השימוש בשירותים הציבוריים: שירותים ציבוריים היו מאז ומעולם מוקד לזיהומים, ובעידן הנוכחי העניין זוכה לחשיבות רבה אף יותר. אם בכל זאת אין לכם ברירה, נסו להימנע ממגע ישיר עם מושב האסלה באמצעות שימוש בכיסוי, והחשוב מכל – הקפידו על שטיפת ידיים יסודית בעת היציאה מהשירותים. לאחר השטיפה, נסו להימנע ממגע בידית דלת היציאה או השתמשו בכפפות או בנייר טישו.

קופאית כועסת בסופרמרקט (אילוסטרציה: Shift Drive, shutterstock)
אין מסכה? כדאי להתרחק | אילוסטרציה: Shift Drive, shutterstock

עוד על נגיף הקורונה:
>> ה-CDC פרסמו רשימת תסמיני קורונה מעודכנת
>> הממצאים שמראים: הקורונה יכולה להיעלם בקיץ
>> רופאה בכירה שטיפלה בחולי קורונה בניו יורק התאבדה

פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונתרפיה וסגן דיקן הפקולטה למדעי החיים באונ' בר אילן:

צמצמו את השהות בקניון: בחיי שגרה, קניון נתפס בעיני רבים כמקום בילוי. אולם, בימים אלה חשוב להתייחס לביקור באופן תכליתי, ולהימנע משהייה ממושכת. הכינו מראש רשימת סידורים, ואל תתפתו למבצעים שונים המוצעים לכם בדרך.

הימנעו משימוש במתקני ילדים: בזמן שבו איום הקורונה עדיין מרחף מעל ראשינו, חשוב להבין שמתקני הילדים הם ממש לא משחק. ילדים, כידוע, פחות נוהגים להקפיד על הרגלי היגיינה, מה שעלול להפוך את האזור למוקד הדבקה משמעותי. לכן, מוטב שתרחיקו את הילדים מהאזור.

ותרו על השימוש בתאי המדידה: נכון שמבחינה אופטימלית, תמיד כדאי למדוד בגד לפני שקונים אותו. אבל כיום, כדאי לסמוך יותר על מראה עיניים ולוותר על השהות בתאי המדידה. כמו כן, מומלץ לכבס את הבגד שתרכשו בטרם לבישתו.

מעליות בבניין (צילום: Edvard Nalbantjan, shutterstock)
רק אם אין אופציה אחרת | צילום: Edvard Nalbantjan, shutterstock

הימנעו ממגע בדלתות: ידיות דלת הקניון הן מקור להידבקות בנגיפים, שכן הן דורשות מגע ישיר ותדיר. לכן, נסו להעדיף שימוש בדלתות אוטומטיות או הימנעו ממגע ישיר בהן.

שלמו באשראי: זכרו שגם כסף מזומן עובר אינספור ידיים ביום, ולכן כדאי להעדיף שימוש בכרטיס אשראי אישי, וחטאו אותו בתום הביקור בקניון.