עם ההקלה בהגבלות על המסעדות והמלונות אפשר לראות שהמשק הישראלי מתחיל להתעורר, ונתוני החיובים בכרטיסי האשראי מעידים שאנחנו מרשים לעצמנו להוציא קצת יותר כסף. תחום המזון המהיר מציג שיפור משמעותי, התיירות מראה סימני חזרה ועסקי הפנאי והבידור מתחילים להתאושש - אך מצבם עדיין גרוע משל כולם.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות     

ראשית נביט על חיובי האשראי בתחום המזון המהיר. בשיא המשבר, 13 באפריל, הוצאנו ביום רק כ-13 מיליון שקלים על מזון מהיר. לעומת זאת, ביום רביעי האחרון - עם פתיחתם המחודשת של העסקים - החיובים זינקו ל-47 מיליון. ואולם, המצב עדיין רחוק מכפי שהיה לפני המשבר, אז החיובים הגיעו לכמעט 58 מיליון.

מזון מהיר (צילום: Syda Productions, Shutterstock)
הענף הראשון להתאושש - המזון המהיר | צילום: Syda Productions, Shutterstock

גם ענף התעופה והמלונות מציג סימני התאוששות. בשיא המשבר, ההוצאה היומית בתחומים אלה עמדה בסך הכול על כ-6 מיליון שקלים. ביום רביעי האחרון, עם פתיחת המלונות, החיובים הגיעו לכ-14 מיליון שקלים. גם כאן המצב רחוק מלהיות שגרתי, ובימים כתיקונם ההוצאה הכללית בישראל גבוהה הרבה יותר - כ-53 מיליון שקלים.



לבסוף, הענף שההתאוששות שלו היא כנראה האיטית ביותר - פנאי ובידור. בשיא המשבר ההוצאה היומית בארץ בתחומים אלה הייתה כמיליון שקלים. ביום רביעי האחרון, עם ההסרה החלקית של המגבלות המספר הוכפל, ל-2 מיליון. אם זאת, מדובר רק בשליש מההוצאות לעומת התקופה שלפני הקורונה - כ-6 מיליון שקלים ביום.

השיפור הכללי ניכר גם במדד החזרה לשגרה של N12, והירידה הקלה באבטלה הביאה לכך שיעמוד על כמעט 60%. עם זאת העלייה עדיין איטית מאוד, ונראה שהדרך לחזרה מלאה לשגרה עוד ארוכה.