התוכנית הכלכלית שגובשה במטרה לסייע למשק בהתמודדות עם המשבר המחריף בשל התפשטות נגיף הקורונה בישראל ככל הנראה לא תוצג היום (חמישי) לראש הממשלה כמתוכנן. הפגישה של נתניהו עם נציגי האוצר נדחתה בעקבות ההתפתחויות הפוליטיות וכעת מתקיים דיון בהשתתפות בכירי האוצר וראש המועצה לכלכלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במהלך הפגישה התעורר ויכוח: באוצר הציעו מענק של כמה אלפי שקלים לעסקים, קרן הלוואות משופרת, הקפאת ארנונה ודמי אבטלה לגימלאים. לעומתם הציע ראש המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון מודל פיצויים לעסקים על סמך המחזור שנפגע. ההצעה של שמחון תהווה עזרה יותר משמעותית אבל עלותה התקציבית כבדה יותר.

לפני כשבועיים הודיע נתניהו של שורת צעדים כלכליים והצהיר כי "המטרה שלנו היא לאפשר תפקוד למשק".  נתניהו הודיע על העברת 10 מיליארד שקלים למשק כ"עזרה ראשונה", בצל התגלותם של מקרים נוספים: עוד הצהיר כי יעביר תוספת של שמונה מיליארד שקל לקרן הסיוע לעסקים קטנים.

על רקע המשבר הכלכלי החריף במשק, ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר השבוע כי עמדתו היא שיש לסייע לאזרחים על חשבון התוצר הלאומי. "לא היה ראש ממשלה יותר 'אוצרי' ממני לאורך כל הדרך", אמר נתניהו בהתייחס למדיניותו הכלכלית לאורך שנות כהונתו. "במשבר הזה אני חושב בדיוק הפוך. חובתנו היא לסייע עכשיו לאזרח הקטן. נשלם באחוזי התוצר - אין דרך אחרת".

בתוך כך שיעור האבטלה ממשיך לטפס ואתמול הוא חצה את רף ה-20% עם 840 אלף דורשי עבודה, מתוכם למעלה מ-600 אלף דורשי עבודה חדשים מאז תחילת מרץ.