התפשטות הקורונה – המשמעות הכלכלית: פתיחת שבוע המסחר בתל אביב החל הבוקר (ראשון) עם ירידות שערים חדות. הבנקים נופלים 6%, ת"א 35 צולל ב-4.2%, ת"א 90 ביותר מ-4%. מניית דיסקונט צוללת ב-8%, פועלים ב-6.3% ולאומי בכ-6%. מניית דלק מתרסקת ב-15% בצל נפילת מחיר הנפט בסוף השבוע האחרון, אגרות החוב של הקבוצה צונחות והתשואה לפדיון מזנקת עמוק ב'זבל' (22%).

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מעריכים בסקירת המאקרו השבועית שפרסמו היום, כי "נראה שהסיכויים להעלאת מסים באמצע השנה על ידי ממשלה, אם תוקם, הולכים ופוחתים, זאת לנוכח החשש ההולך וגדל לגבי השפעות הווירוס על ישראל, תוך הגעה להכרזה רשמית על "מצב חירום לאומי".

לדברי השניים, "על רקע הריביות הנמוכות ממילא בעולם נראה כי עיקר המעמסה במשבר הנוכחי תיפול על כתפי הממשלות שיצטרכו לפעול להרחבות פיסקליות ניכרות על מנת לתמוך בכלכלות. פעולות הבנקים המרכזיים שנויות במחלוקת לנוכח ספקות לגבי מידת האפקטיביות הישירה במקרה הנוכחי של ווירוס ולא של משבר פיננסי . סביר להניח שהקלה מוניטרית לא תעודד את הוצאות הצרכנים בטווח הקרוב, אם הצרכנים חוששים לעזוב את בתיהם ולצאת לקניות. הפחתות בריבית גם אינן יכולות לגרום למפעלים לייצר יותר אם הם אינם מסוגלים להשיג תשומות חיוניות ממדינות נפגעות וירוסים. עם זאת, הפחתת הריבית עשויה לסייע בשיפור הסנטימנט בשווקים ולמניעת צמצום נוסף של התנאים הפיננסיים. על ידי הפחתת מסים והלוואות זולות לחברות, ממשלות ובנקים מרכזיים יכולים לעזור להגביל פיטורים", כתבו בפמן ורזניק.

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בישיבת הממשלה השבועית כי תוקם קרן של 4 מיליארד שקלים לסיוע תזרימי לטובת חברות שמושפעות כלכלית מהתפשטות הנגיף. "אנחנו מטפלים במשבר הקורונה על הצד הטוב ביותר", אמר נתניהו. 

>> הכתבה פורסמה במקור בגלובס