בכתבת פרופיל מקיפה של הוול סטריט ג'ורנל שהתפרסמה אמש על אדם נוימן, מנכ"ל ומייסד ענקית חללי העבודה WeWork, מתגלים כמה פרטים חדשים על האופי הסוער שלו.

מהדיווח עולה כי באחד מביקוריו בישראל, כשאר התכוון לעזוב את הארץ במטוסו הפרטי בחזרה לניו יורק, מצא הטייס קופסת קורנפלקס מלאה במריחואנה. מחשש מההשלכות של הברחת מריחואנה מישראל לארה"ב, הורה הטייס לצוות לרדת מהמטוס וסירב להמריא. כתוצאה מכך נאלץ למצוא דרך אחרת לחזור לניו יורק.

"אדם נוימן היה על הגובה, פשוטו כמשמעו", נכתב, "בזמן שענקית המשרדים אותה ייסד הייתה במרחק של חודשים מהערכת שווי עצומה של 47 מיליארד דולר וההכנסות הוכפלו מדי שנה, נוימן חצה את האוקיינוס האטלנטי בדרכו לישראל במטוס פרטי בקיץ שעבר עם חבריו, ועישן מריחואנה".

ניומן ידוע בתור מנהל שאוהב את החיים הטובים. חברת הענק שהקים ממנת אותם. התחקיר מספר כיצד ניומן הלווה יותר מ-740 מיליון דולר כנגד המניות שהוא מחזיק. בסבב השקעות שנערך ב-2015, מכר נוימן מניות בשווי עשרות מיליוני דולרים. זמן קצר לאחר מכן הציגה החברה תכנית קנייה של מניות מהעובדים. אלא שאלה קיבלו הצעה נמוכה באופן משמעותי מהסכום ששולם לנוימן, לטענת הג'ורנל, ואיש לא דיווח להם על הצעדים שלו.

מעבר לסגנון הניהול הראוותני, שכלל מסיבות ואלכוהול, גם בזמן הודעות על גלי פיטורים, נוימן אימץ את השאיפות הגדולות שמיוחסות למנכ"לים בתחום הטכנולוגיה. כמוהם, הוא מקווה לחיות לנצח, לטענת הג'ורנל, והשקיע בסטארט אפ שמבקשת להאריך חיים. לדברי התחקיר, נוימן טען שהמשימה שלו היא "ליצור עתיד שבו הדעיכה שבאה עם הגיל אינה עובדה מוגמרת".

עובדים רבים סיפרו לג'ורנל שהם לא יודעים כמה רצינות צריך לייחס להצהרות של נוימן. בשלב מוקדם ב-WeWork, הוא נהג להציע רעיונות אקראיים לגמרי, כמו להקים בריכת שחייה במרתף מטה החברה, או להקים חברת תעופה.

על פי התחקיר, נוימן אמר לפחות לאדם אחד באופן ישיר כי אחת השאיפות שלו היא להיות ראש ממשלת ישראל. אלא שלאחרונה השאיפה הזו התרחבה. לאדם אחר סיפר שאם יתמודד על תפקיד כלשהו, זה יהיה תפקיד "נשיא העולם".
ואם המטרה הזו לא תושג, נוימן נשמע אומר לכמה אנשים בשנתיים האחרונות כי אחת המטרות האישיות שלו היא להפוך לטריליונר הראשון אי פעם.

נוימן, 40, סירב להגיב לכתבה. כידוע, הנפקת החברה התרסקה החודש בעקבות ספקות שהעלו משקיעים בנוגע למודל העסקי של החברה. ביום שלישי אמר נוימן לעובדי הסטארט-אפ כי ההחלטה לדחות את ההנפקה הראשונה לציבור (IPO) של החברה הייתה עבורו חוויה מעוררת ענווה והודה כי עדיין נותר לו מה ללמוד בכל הקשור לניהול חברה בורסאית.