בעוד מבצע "צוק איתן" נכנס ליומו ה-24, המאמצים הבינלאומיים להשגת הסכם הפסקת אש נמשכים: רשת אל-מנאר הלבנונית, המזוהה עם החיזבאללה, דיווחה הבוקר (חמישי) כי משלחת משותפת מהג'יהאד האסלאמי והחמאס תגיע הערב לקהיר על מנת לדון במתווה המצרי. בינתיים מצהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי צה"ל ימשיך, מבלי קשר למגעים, לפעול בעוצמה לנטרול המנהרות. "עד כה נטרלו עשרות מנהרות טרור ואנחנו נחושים להשלים משימה זו - עם או בלי הפסקת אש", הדגיש נתניהו בישיבת הממשלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"היכולת של חמאס היתה מאפשרת לו לתקוף ולחטוף - את היכולת הזו אנחנו מפרקים עכשיו", ציין ראש הממשלה. "אין ערובה למאה אחוז, אבל בשטח יש תוצאות מרשימות לפעולת צה"ל והפעולות ממשיכות במלוא עוזן גם ברגעים הללו".

בדבריו מנה נתניהו את הישגי המבצע עד כה. "חמאס ספג מכות קשות - גם מצה"ל וגם מהשב"כ שעובדים יחד בתיאום. פגענו באלפי מטרות טרור- מפקדות, מצבורי רקטות, מוקדי ייצור, מרחבי שיגור ומאות מחבלים שחוסלו. ההישגים הללו ופעולות הנטרול של המנהרות - הן רק השלב הראשון בדרך לפירוז רצועת עזה". בזמן נאומו של נתניהו נורה מטח רקטות לעבר שדרות.

משרת המילואים יקבל יותר? (צילום: דו"צ)
כוחות מילואים נוספים, ארכיון | צילום: דו"צ

הלחימה ברצועת עזה נמשכה גם הבוקר, כשחילופי אש נרשמו במספר מוקדים בין לוחמי צה"ל למחבלי החמאס. גם הירי לעבר יישובי הדרום לא חודל, כשמערכת כיפת ברזל מיירטת את מרבית הרקטות ללא נזק ונפגעים.

הדיווחים מהתקשורת הלבנונית על הגעת הנציגים לקהיר מצטרפים לפרסום אתמול לפיו נציגים ישראלים נחתו במצרים על מנת לדון במתווה לרגיעה. שר התחבורה ישראל כץ התייחס היום לדיווחים הללו, ואמר כי "אין שיחה שמתנהלת במקום כלשהו שפוגעת בפעילות של צה"ל. למצרים יש אינטרס משותף עם ישראל - לפגוע בחמאס".

במקביל לחזית המדינית הזו, נושא העולם את עיניו גם לעבר קטאר, לשם הגיע ביממה האחרונה סאיב עריקאת, שליחו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן. עריקת צפוי להיפגש עם שר החוץ הקטארי ועם מנהיג חמאס הגולה חאלד משעל, על מנת לנסות ולרכך את עמדתו הניצית.

עלייה דרמטית בשכר החיילים (צילום: דובר צה"ל)
הכוחות בשטח, השבוע | צילום: דובר צה"ל

בתוך כך, מתכנסת הבוקר ישיבת הממשלה השבועית בקריה בתל אביב, שם צפויים ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון יעלון לעדכן את השרים בנעשה במבצע "צוק איתן". מי שמקבל בימים אלה את ההחלטות בפועל הוא הקבינט המדיני-ביטחוני ולא שרי הממשלה, ונראה שההתכנסות היום תאפשר לשרים לבחון את המצב ובעיקר "להוציא קיטור" באשר לדעתם על המשך הלחימה.

בשטח ממשיכים הכוחות במטרה המוצהרת של המבצע - איתור והשמדת מנהרות הטרור. הבוקר נרשמו חילופי אש בין הכוחות לבין מחבלי הג'יהאד האסלאמי במחנות הפליטים אל-מראז'י ואל-בוריג' במרכז רצועת עזה. במקרה אחר זיהה כוח מחטיבת גולני מחבל מגיח מפיר מנהרה, הכוח פתח באש והמחבל נהרג. כמו כן, כוח מחטיבת צנחנים זיהה חולייה של חמישה מחבלים, כלי טיס של חיל האוויר תקף את המחבלים ופגע בהם. גורם צבאי בכיר העריך היום כי הפגיעה בארגוני הטרור ברצועה משמעותית, וכי עד כה נפגעו כאלף מחבלים במהלך ימי המבצע.

שוב אזעקות בדרום. ארכיון (צילום: רויטרס)
ירי הרקטות נמשך, ארכיון | צילום: רויטרס

גם הירי לעבר יישובי ישראל נמשך ללא הרף. משעות הבוקר נשמעו אזעקות בשורה של יישובים - בקריית מלאכי, באר שבע, אשקלון, אשדוד ויישובי עוטף עזה. מערכת כיפת ברזל יירטה את מרבית הרקטות, היתר נפלו בשטחים פתוחים. לא דווח על נפגעים או על נזק.

בצה"ל נערכים להמשך הלחימה, כשהבוקר החל גיוסם של 16 אלף חיילים נוספים, וזאת על מנת לרענן את הכוחות שגויסו בתחילת המבצע. מרבית הכוחות החודשים לא נועדו להיכנס לשטח הרצועה. "הגיוס יעניק לנו חופש פעולה בגמישות ובקבלת ההחלטות", הסביר היום דובר צה"ל. בסך הכול גויסו 70 אלף חיילי מילואים מתחילת מבצע "צוק איתן", וכעת יגיע המספר ל-86 אלף.