הממשל עוקץ את נתניהו, ארכיון (צילום: AP)
נתניהו ואובמה, ארכיון | צילום: AP

הכחשה ישראלית ואמריקנית גורפת לדיווח על שיחה "עוינת" בין אובמה לנתניהו: משרדו של ראש הממשלה נתניהו דחה את הדיווח אמש (ג') על תוכן השיחה בינו לבין אובמה בנוגע למגעים להפסקת האש והבהיר כי התמליל שהוצג "אינו דומה בכל צורה שהיא למציאות". במקביל נמשכים המגעים להשגת הפסקת אש, אך חמאס דחה את הטענות על הסכמה הדדית, וחיל האוויר תקף בשעות הלילה יעדים רבים ברצועת עזה

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הערוץ הראשון הציג אמש קטעים מתמליל השיחה המתוחה - או לפחות כך נטען בדיווח. זמן קצר לאחר מכן, פורסמה הכחשה גורפת לדיווח בעמוד הטוויטר הרשמי של נתניהו - דומה לנוסח שפורסם בעמוד הטוויטר של הסוכנות האמריקנית לביטחון לאומי (ה-NSA): "ראינו דיווחים על תמליל שיחה לכאורה בין נתניהו לבין נשיא ארצות הברית. הדיווחים או התמליל לכאורה חסרי קשר למציאות - מאכזב ומזעזע שמישהו יתדרדר ויציג באופן כוזב ומפוברק את השיחה הפרטית בין נתניהו לבין הנשיא בתקשורת הישראלית".

בדיווח בערוץ הראשון נטען כי השיחה המתוחה והבוטה ארכה כ-35 דקות. על פי הדיווח, שנשען על מקור אמריקני שנחשף לתמלילי השיחה, אובמה התנהג באופן "מתנשא, נוקשה ועוין לראש הממשלה", לא היה מוכן לשמוע את טיעוניו הנגדיים של נתניהו ואף קטע את דבריו. עוד נטען כי אובמה דרש שישראל תכריז מיד על הפסקת אש ולא תבצע שום פעולה התקפית, ובהמשך תוותר על המצור.

בתמלילים, שכאמור הוכרזו ככוזבים על ידי שני הצדדים, שב ודרש אובמה מישראל הפסקה חד-צדדית של הפעילות ההתקפית, למרות שנתניהו הביע דאגה מהמשך הירי לישראל וציין כי חמאס הפר את הפסקות האש הקודמות. כמו כן, טען הדיווח כי נתניהו כינה את הצעת קרי "בלתי מציאותית לחלוטין", אך אובמה השיב לו כי קטאר וטורקיה ישמשו כמתווכות עם חמאס בשלב הבא - בו תידרש ישראל להסיר את המצור.

האם השיחה תואמה מראש?

תקיפה בעזה (צילום: חדשות 2)
המתקפות בעזה נמשכות | צילום: חדשות 2

התבטאות נוספת שיוחסה לאובמה ועוררה זעם בישראל ובארה"ב נאמרה לכאורה לאחר שנתניהו טען שקטאר וטורקיה לא יכולות להיות מתווכות הוגנות. על פי התמלילים, אובמה השיב כי "ישראל אינה במצב שהיא יכולה לבחור את המתווכים" והוסיף כי "הכדור במגרשה של ישראל - היא חייבת לעצור את פעולותיה ההתקפיות".

קודם לכן רמז השר סילבן שלום כי השיחה תואמה מראש בין ישראל לארה"ב, אך לא התייחס לתוכנה. בריאיון לחדשות 2 טען השר לפיתוח הנגב והגליל כי "מאחר שכבר הייתי במקומות האלה והייתי גם שר חוץ, דברים מהסוג הזה לא קורים ללא הכנה מוקדמת, ושיחות טלפון בין מנהיגים נעשות לאחר ששני הצדדים יודעים בדיוק על מה מדובר". עם זאת טען שלום כי לא היה שותף לנושא שיחה זו.