קם מוקדם. יענקל'ה קלאר (צילום: חדשות 2)
קם מוקדם. יענקל'ה קלאר | צילום: חדשות 2

כמו במבצעים קודמים, גם הפעם סוללות כיפות ברזל הפכו למוקד עלייה לרגל למטיילים, צלמים ואזרחים שרוצים לשמח את החיילים ולהביא להם אוכל ושתייה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

יענקל'ה קלאר, פנסיונר בן 74 מגבעתיים, כבר אתמול החל לחפש אחר סוללת כיפת ברזל שהוצבה במרכז בארץ - אך ללא הצלחה. היום ב-06:30 בבוקר הוא המשיך בחיפושים ולבסוף הצליח להגיע בדרך לא דרך. הוא הגיע מצויד עם המצלמה שלו, ולאישתו, שככל הנראה עדיין ישנה הוא השאיר פתק: "יצאתי לחפש את כיפת ברזל".

"הגעתי לכאן ואני יושב ומחכה עם הצלמים", סיפר לחדשות 2 Online קלאר, אב לשלושה וסב לחמישה. "אמרתי להם שיכול להיות שהחמאסניקים לא פועלים עכשיו אז נצטרך לחכות הרבה זמן". הוא לא ציפה שיבלה שם כל כך הרבה זמן ואפילו לא הביא כובע. הוא גם לא חושב שזה מסוכן. "הדבר הכי מסוכן בחיים זה החיים עצמם", הוא מסכם.

היערכות בצה"ל לקראת יום העצמאות והאירווי (צילום: AP, חדשות)
מוקד טיולים | צילום: AP, חדשות

יוסי דויד (36) ועתר ניר (28), בני זוג מרמת גן, החליטו להגיע גם הם לבוקר בסוללה. הרעיון הגיע לאחר שבמבצע הקודם, יוסי היה במילואים וקיבל ממתקים וחבילות מתושבים שהגיעו לשטח - וזה חימם את לבו. שניהם קמו מוקדם, הצטיידו במזון ויצאו לדרך. את הדרך הם מצאו לפי חלקיקי שמועות ומפאזל של תמונות הסוללה בטלוויזיה. לקח להם שעתיים להגיע.

"הבאנו להם אוכל, ממתקים, קורנפלקסים, והרבה שתייה כדי שיהיה להם קר ונעים", מספרת עתר. "הם מאוד מאוד שמחו, ממש אמרו תודה רבה. כיף לנו לחבק אותם, תחשבו שהם יושבים שם כדי שבנו לא יפגע טיל".

"יש אנשים שמפריעים להם"

השניים מספרים כי היו הרבה מאוד צלמים במקום. "החיילים ביקשו מאיתנו לא להתקרב יותר מדי ויש מחסום". יוסי מוסיף: "יש אנשים שממש מפריעים להם, יש להם כמה שעות של שקט ועדיף שהם יישנו וינוחו".

משה, שהגיע עם ילדיו לסוללה באזור המרכז סיפר: "החלטנו במקום ללכת לטייל בנמל תל אביב לבוא ולהזדהות עם חיילי צה"ל, להיות בכיפת ברזל ולחזק את התושבים. לבוא לפה מקרין לי ביטחון, זה מראה לילד שיש לנו כיפת ברזל ושיש מי ששומר עלינו".

יירוט בשמי תל אביב (צילום: חדשות 2)
ירוט בשמי תל אביב | צילום: חדשות 2

כפי שקרה גם בסבבים קודמים, עוד רבים צפויים להגיע למוקדים בהם פרוסות מערכות "כיפת ברזל" כדי לצלם. גם בצה"ל יודעים שהסוללות הפכו למוקדי טיולים בעת סבבי לחימה.

על פי פיקוד העורף, אין שום מגבלה על טיולים בכל רחבי הארץ, כולל סוללות "כיפת ברזל" ובלבד שאנחנו יודעים איפה המרחב הכי מוגן ושאין במקום התקהלות של יותר מ-300 איש, אם מדובר בגזרת הדרום.

מבצע "צוק איתן" - כל העדכונים:

"קחו אותי הביתה": יום עם נפגעת חרדה

סוללת כיפת ברזל 8 נמסרה לצה"ל

ירי לעבר גוש דן; כיפת ברזל יירטה

צפו: חיילי צה"ל נערכים לכניסה קרקעית

צה"ל חיסל 7 פעילי טרור ברצועה

תיעוד: נפילת הרקטה בתחנת הדלק

גנץ: עזה שוקעת לאסון

הממ"ד הציל חיי משפחה באשכול: "חוויה לא נעימה"

"הקש בגג": כך נראה נוהל אזהרת התושבים בעזה