רמי כחלון
רמי כחלון | צילום:

במשך ארבעה ימים נאבקו הרופאים בבית החולים סורוקה בבאר שבע על חייו של רנ"ג רמי כחלון, אך אתמול (שבת) הוא נפטר מפצעיו בבית החולים. כחלון, תושב חדרה, ששירת כאיש קבע בחטיבת הצנחנים, נפצע ביום שלישי האחרון בגבול רצועת עזה ככל הנראה מפיצוץ רימון. הוא הותיר אחריו את אשתו, פנינה, ואת הילדים יוסיאל, מאור, הלל ועמיעד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כחלון, שזכה בשנת 2013 בפרס מצטיין הרמטכ"ל, הועלה מדרגת רב-סמל בכיר לדרגת רב-נגד לאחר מותו. הלוויתו תתקיים היום בשעה 17:00 בבית העלמין הצבאי בעירו. 

בתו, מאור כחלון, כתבה בפייסבוק לאחר פציעתו על מצב אביה: "אבא שלי הבנאדם הכי גיבור שאני מכירה. שאלתי את עצמי למה מכל החיילים דווקא אבא שלי, אבל הבנתי שה' לא מעמיד אדם במשהו שאינו יכול לעמוד בו". כחלון ביקשה מחבריה להתפלל עבור אביה, והביעה תקווה "שלא יהיו עוד פצועים והרוגים, ושהמבצע יצליח וייגמר מהר בעזרת השם".

ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן ספד הלילה לכחלון. "רמי כחלון, לוחם צנחנים תושב חדרה שנפגע במהלך הפעולה הקרקעית בעזה, מת היום מפצעיו. רמי שירת בקבע קרוב ל-20 שנה ונבחר למצטיין הרמטכ"ל בשנת 2013", כתב גנדלמן בעמוד הפייסבוק שלו. לאחר מכן פנה לבני משפחתו של כחלון, אותם הכיר אישית: "אני שולח לכם את השתתפותם בצער של כל תושבי חדרה".

בעמוד הפייסבוק שהוקם לזכרו של כחלון, חיילים ששירתו תחתיו חלקו לו כבוד אחרון. "הוא היה המפקד שלי - בן אדם נעים הליכות, עדין ומתחשב - קשה לעיכול", ספדה אחת מהן. מכר נוסף מהשירות הצבאי, שהכיר אותו במשך 12 שנים, אמר כי "את שלוות הנפש והחיוך התמידי לעולם לא נשכח. לא האמנתי לבשורה הכל כך רעה - תנוח על משכבך בשלום, אוהבים אותך!".

ליעד לביא (צילום: דובר צה"ל)
ליעד לביא | צילום: דובר צה"ל

"התחושה היא שנתתי את הבן שלי"

אתמול הודיע דובר צה"ל על פטירתם של שני לוחמים מפצעיהם: כחלון וסרן ליעד לביא בן ה-22. לביא נפטר מפצעיו בבית החולים לאחר שנפצע ביום חמישי האחרון בפעילות מבצעית בדרום רצועת עזה. לביא הועלה מדרגת סגן לדרגת סרן לאחר מותו.

אביו של לביא, שהתראיין לחדשות 2 בזמן שבנו עוד נאבק על חייו, סיפר על בנו: "ליעד הגיע לבית החולים בחמישי בלילה במצב אנוש, כמעט ללא דופק ובבית החולים הצילו את חייו, ומאז נלחמו על חייו. מקווה שתראיינו אותי כשהוא יתעורר". לאחר מכן התייחס האב, שמוליק לביא, להפסקת האש ההומניטרית: "התחושה שלי היא שנתתי את הבן שלי, שלחתי אותו לשם ואני מצפה מהמדינה שתחסל את הבעיה הזאת אחת ולתמיד".