בלעדי: יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן התראיין לחדשות 2 ושחזר את הפגישה עם עו"ד דוד שמרון, מקורבו של נתניהו, ואיש העסקים מיקי גנור בה הם ניסו לקדם את הקמת המספנות הגרמניות. "נאמר לי שאם לא נגיע להסכמות, ייתכן שזה יהיה בלי הסכמות. השבתי שמי שרוצה לבחון אותנו שיבחן אותנו", אמר ניסנקורן. במקביל נחשפת המחלוקת במערכת המשפט על הפרשה - האם להמשיך בחקירה?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחשות 2 בפייסבוק

בפגישה ניסה איש העסקים גנור ועורך דינו שמרון, שהוא גם פרקליטו של נתניהו, להוציא את הטיפול במספנות מחיל הים לגוף פרטי. "זה קרה במהלך סיור במחנות ההשמדה עם עובדי צה"ל - הרגשתי עוד לפני הנסיעה שיש חוסר שקט גדול במספנות וגם התחלנו בסכסוך עבודה לפני הנסיעה", סיפר ניסנקורן. "מערכת יחסים עכורה, דבר שלא היה במשך עשרות שנים. ואז שמרון התקשר אליי ואמר 'יש מגמה, אנחנו רוצים להיפגש, בנושא של מיקור חוץ - הפרטה - של המספנות'. הוא אמר שהוא רוצה לבוא עם מיקי גנור".

"לא דיברתי עם שמרון" (צילום: תומר נויברג / פלאש 90, חדשות)
דוד שמרון, ארכיון | צילום: תומר נויברג / פלאש 90, חדשות

"אני לא מקבל תשובות כאלה"

"קבעתי את הישיבה - רציתי לדעת אם משהו קורה. צירפתי את יו"ר הארגון משה פרידמן לפגישה", הוסיף יו"ר ההסתדרות. "הפגישה היא לא בגלל ראש הממשלה, הוא לא הוזכר בפגישה. הפגישה היא בגלל ההיכרות עם חוסר השקט והפנייה. את גנור לא הכרתי". בפגישה לחצו גנור ושמרון להפרטה: "נאמר 'אם לא תגיעו להסכמות ייתן שזה יהיה בלי הסכמות'. השבתי: 'אני תשובות כאלה לא מקבל'".

"אני לא אדם שמאיימים עליו, לא הרגשתי מאוים וזה ברור לכל הנוגעים בדבר. אם הייתי חש מאוים לא הייתי יו"ר הסתדרות", הבהיר ניסנקורן. "חשתי שיש פה משהו שמתרקם, הפרטה, שזה דבר שאסור שייעשה בגוף שאסור שיופרט. חשבתי שזה חמור מאוד והבעתי את דעתי בישיבה". האם ניסנקורן חשד שעסקת הצוללות היא רק המתאבן לפרשה ובה סכומי כסף גדולים בהרבה? "עסק שמפעיל 700-800 איש זה ברור שהוא מגלגל כסף. ברור שיש אנשי עסקים שרוצים להשתלט על זה. ראיתי את שמרון כנציג של איש העסקים ולא של אחרים. ראש הממשלה לא הוזכר".

יו"ר ההסתדרות הוסיף: "אחרי הישיבה, שלא הייתה ארוכה, התקשרתי למנכ"ל משרד הביטחון אודי אדם ואמרתי לו שיש כוונה להפריט את המספנות. הוא אמר לי שהוא לא מכיר דבר כזה". על הפגישה עם שמרון ומניעיה אמר: "בכל פעם שיש יוזמה אני רוצה להכיר אותה עד הסוף. ביקש ישיבה עו"ד מכובד, בא עם איש עסקים, קיבל תשובה, הבנתי שאין דברים בגו וסגרתי את העניין. מטרת הישיבה הייתה למקסם רווחים למיש רוצה מיקור חוץ ואני לא בעולם הזה, אני בעולם של לעשות את הדבר הנכון".

" (צילום: לע"מ, חדשות)
כיצד הפרשה תיבדק? | צילום: לע"מ, חדשות

הציר המרכזי בבדיקה: שמרון-גנור

במשרד המשפטים הבהירו אתמול כי אין חשד לפלילים בפרשה. עם זאת, פרקליט המדינה שי ניצן ועוזרו עמית אייסמן בודקים את הציר של שמרון ומיקי גנור - ואת השאלה האם נתניהו ידע או לא ידע. הם בודקים מדוע שמרון לא עדכן אם לא עדכן. הגישה השלטת היא עדיין שאין חשד לפלילים, אך קיימת גישה אחרת - "אם לא נחקור, איך נדע ונוכל לשכנע את הציבור או בג"ץ שעשינו הכל כדי לדעת?". 

בימים האחרונים עלתה לכותרות העסקה בה רכשה ישראל מגרמניה שלוש צוללות חדשות - מספרים 7, 8 ו-9, לאחר שבערוץ 10 פורסם כי פרקליטו של ראש הממשלה נתניהו, עו"ד דוד שמרון, ייצג את הצד הגרמני בעסקה.  בסביבתו של שר הביטחון לשעבר יעלון טענו כי נעשו מאמצים רבים לבלימת העסקה - שהסתיים בחתימה מצד נתניהו על מסמך, שסעיפיו לא ידועים למערכת הביטחון.