"אבני דרך" ביהודה ושומרון
"אבני דרך" ביהודה ושומרון | צילום:

בעקבות גל הטרור והמצב הביטחוני בשטחי יהודה ושומרון, בצה"ל יזמו פרויקט שיסייע באיתור נפגעים בפיגועי טרור. במסגרת המיזם החדש שזכה לכינוי "אבני דרך" פיזרו אנשי הצבא קודים שיסייעו להכוויין את כוחות הביטחון וההצלה לאזור בו התרחש הפיגוע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

המיזם שהושק במהלך השבוע נועד להתגבר על הקושי שנוצר בעת ניסיונותיהם של אזרחים להזעיק את כוחות הביטחון, לאחר שבלא מעט אירועים התקשו אנשים שהיו בזירה להסביר היכן בדיוק התרחש הפיגוע, מה שהאריך את זמן ההגעה של הכוחות לזירה.

במסגרת הפרויקט הוצבו מאות בטונדות ברחבי יהודה ושומרון, כשעליהן רוססו אותיות ומספרים המציינים את החטיבות ואת נקודות הציון שבשטחן התרחש האירוע.

מיפוי השטח לצורך הפרויקט
מיפוי השטח לצורך הפרויקט | צילום:

"פרויקט דגל של אוגדת איו"ש"

רס"ן פאדלי מעויאה, קצין ההגנה המרחבית של חטיבת בנימין שהוביל את הפרויקט בחטיבה הסביר כיצד הוא עובד: "כל אות מייצגת את החטיבה המרחביות בה נמצאים הסימונים. לדוגמא 'ב111' נמצאת בחטיבת בנימין ואילו 'ע111' נמצאת בחטיבת עציון. המטרה של הסימונים היא לאפשר לכל מי שנתקל באירוע ביטחוני לדווח על מיקומו גם ללא היכרות עם השטח. במקרה שאזרח רוצה לדווח הוא צריך להתקשר למוקד האזורי, שמעביר את הדיווח לצבא. המספר של המוקד הוא 1208".

רס"ן מעויאה הסביר שתהליך הצבת הבטונדות היה מורכב ומחושב ובמסגרתו מיפה צה"ל את כל הצירים ביהודה ובשומרון. "ראינו איפה יש נקודות תורפה", ציין. "התחשבנו במבנה טופוגרפי והיסטוריה גזרתית. זהו פרויקט דגל של אוגדת יהודה ושומרון, ולפני כחצי שנה פיקוד מרכז התחיל בתכנון שלו בשיתוף עם כלל יחידותיו".

"בגזרת בנימין הוצבו 110 בטונדות מפוזרות בצירים מרכזיים", הסביר סרן שחר הילל, קצין ההנדסה של של החטיבה. "האוגדה השקיעה בפרויקט הזה מאות אלפי שקלים, מתוך ההבנה שיש חשיבות ביצירת שפה משותפת עם הציבור. רצינו לצמצם את זמני ההגעה שלנו, והבטונדות האלו עוד יחסכו לנו אירועים קשים. למדנו על בשרנו שחשיבות המיקום המדויק ומהירות ההגעה יכולה לעלות בחיי אדם".