שעות לאחר שנועדו פרקליטיו של של שר החוץ היוצא אביגדור ליברמן והיועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, הבהיר האחרון כי אין בכוונתו לוותר על השתת קלון על העבירה שבגינה יוגש כתב אישום בעניינו של ליברמן. מנגד, אמרו מקורביו של ליברמן כי בתנאים האלה, ככל הנראה - הסדר הטיעון לא יקרום עור וגידים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסביבתו של ליברמן ציינו הערב לאחר פגישת הצדדים, כי השר היוצא לא יסכים להסכם שיש בו רכיב של קלון. עוד אמרו מקורביו כי לנוכח התעקשות היועץ המשפטי לממשלה, ככל הנראה, לא יתקיים הסדר טיעון. "ניתן להגיע להבנות על משפט בזק", אמרו, והזכירו כי השגריר בן-אריה, שביצע את העבירה החמורה של חשיפת חיקור הדין נגד ליברמן, נידון רק לארבעה חודשי מאסר על תנאי והעריכו כי לשר המתפטר "אין מה להפסיד".

פרקליטו של ליברמן: "יש לסיים העניין במהירות"

"לסיים הטיפול במהירות". עו"ד אדרת (צילום: חדשות 2)
"לסיים העניין במהירות" | צילום: חדשות 2

עורך דינו של שר החוץ היוצא, עו"ד גיורא אדרת, אמר היום כי "ישנה הסכמה שלפיה יש לנהל את הנושא בצורה מהירה, ולעשות הכל כדי שהדיונים והטיפולים בעניין ייעשו במהירות ולא יגזלו הרבה זמן". הוא הוסיף, כי "עד כה, טרם התקבלו החלטות".

על פי התרחיש הנוכחי, המכונה גם "מתווה צחי הנגבי", יחול העונש רק על הכהונה בכנסת הנוכחית והשר יוכל להיכנס לכנסת הבאה כשהוא נקי ורשאי לכהן כשר.

כצפוי, הדבר היחידי שמטריד כרגע את ליברמן היא השאלה האם יוכל לכהן כשר בממשלה הבאה. אך, הוא לא יוכל לעשות זאת אם בית המשפט יקבע שיש במעשיו קלון ובנוסף - יישלח למאסר בפועל או על תנאי.

עם הגשת מכתב ההתפטרות לראש הממשלה אתמול בבוקר, יצא ליברמן מלשכתו כשהוא מחויך, והבהיר לעיתונאים הרבים שהמתינו לו כי מדובר בהפוגה זמנית בלבד מתפקידו הציבורי, שבמהלכה יילחם על חפותו. "אני מניח שהפעם זו תהיה הפסקה קצרה ביותר", אמר.