ביומטרי (צילום: חדשות 2)
האם נדרש למסור טביעות אצבעות? | צילום: חדשות 2

לאחר שלפני יומיים נדחתה ההצבעה על החוק להקמת המאגר הביומטרי, הצעת חוק שזכתה לכינוי חוק "האח הגדול", מזכיר הממשלה צבי האוזר הצליח להשיג פשרה בנוגע להצעת החוק.

לפי הפשרה, המאגר הביומטרי יוקם בכל זאת, למשך שנתיים. במהלך השנתיים הקרובות יונפקו תעודות זהות לפי טביעת אצבע וסריקת תווי פנים רק לאזרחים שיחפצו בכך. בתום השנתיים תבדוק הממשלה את תוצאות הניסוי והשלכותיו המשפטיות, ויחליטו האם להביא אותו להצבעה במליאת הכנסת.

הפשרה בעצם תאפשר למי שלא ירצה להיכלל במאגר, להמשיך ולשמור על אנונימיות ולהימנע משנת מאסר בפועל, עונש אותו היו אמורים לקבל סרבני המאגר. כמו כן הבדיקה המשפטית והיענות האזרחים יוכלו בעוד כשנתיים לגנוז את הרעיון על הקמת מאגר "האח הגדול" בישראל.

האגודה לזכויות האזרח - מברכת

באגודה לזכויות האזרח הגיבו בסיפוק על ההחלטה וברכו את השר מיכאל איתן ואת הממשלה כולה, על "הרגישות שגילו לפרטיות האזרחים".

עו"ד אבנר פינצ'וק מהאגודה העריך כי רוב אזרחי המדינה לא יתנדבו לשמש כשפני ניסיון, והדגיש כי "יש לוודא שהנפקת דרכונים בסטנדרט הבינלאומי לא תותנה ב'התנדבות' להיכלל במאגר ביומטרי". לדבריו, "משמח לראות שיש משמעות לפעולה של אלפי אזרחים שיצאו למאבק על זכויותיהם".