אילוסטרציה (צילום: Milan Markovic, 123RF)
ארכיון | צילום: Milan Markovic, 123RF

בעקבות הפרסום בחדשות 2, לאחר כישלון המגעים בין משרדי האוצר והחינוך - מתווה קיצור לוח החופשות לתלמידים יגיע בשבוע הבא לדיון בוועדת החינוך בכנסת. את הבקשה לקיום הדיון הגישו חברי הכנסת יוסי יונה (המחנה הציוני), עודד פורר (ישראל ביתנו) ומסעוד גנאים (הרשימה המשותפת).

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שר החינוך נפתלי בנט אימץ לאחר דיונים רבים מתווה המוסכם על כלל הצדדים לקיצור מתווה החופשות לתלמידים. במסגרת ההסכמות הוחלט כי יורחב מתווה בית הספר של החופש הגדול, כך שמספר ימי החופשה של התלמידים יקוצץ תוך שמירה על זכויות עובדי ההוראה. המתווה, שהיה אמור לצאת לדרך כבר בפתיחת שנת הלימודים הנוכחית, נדחה בשל אי מציאת מסגרת תקציב למסגרות חלופיות, לרבות בית הספר של החופש הגדול לתלמידים בימי החופש.

עם פתיחת שנת הלימודים הכריז בשנית בנט כי מספר ימי החופשה יקוצר כבר מחג חנוכה הקרוב. שר האוצר משה כחלון הודיע כי הוא תומך במתווה אך סירב להתחייב למועד ולתקציב. כעת, פחות משלושה שבועות לפני חג החנוכה, נראה כי המתווה תקוע ולא ברור אם אכן יצא לפועל כבר בחנוכה הקרוב כפי שהובטח.

"לא ברורה הסרבנות של שר האוצר"

"גובש מתווה המוסכם על כולם, שאף אומץ על ידי שר החינוך בנט", אמר יונה לחדשות 2. "לא ייתכן כי כעת, לאחר שהובטח כי לא תהיה כל פגיעה בציבור עובדי ההוראה מחד והורי ישראל יזכו לבשורה מאידך, המתווה עדיין יישאר תקוע. לא ברורה הסרבנות של שר האוצר להעביר את התקציב לטובת קידום הרפורמה, על אף התרומה הכלכלית הרבה של צעד זה למשק."

בדיונים לגיבוש הרפורמה הוצגה ההערכה כי הפעלת מסגרות חלופיות בכ-13 ימי חופשה במהלך שנת הלימודים לגנים ועד כיתות ג' תעלה למשק כחצי מיליון שקלים. עם זאת, תפוקת ההורים העובדים בימים אלה תגדל ותהיה שווה למשק כמיליארד שקלים בשנה.