נשיאת קרן וקסנר, אלקה אברמסון, מתייחסת הערב (חמישי) לראשונה לקשר של הקרן עם ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, ומבהירה כי למרות שהקרן עצמה לא תחשוף את מהות התשלום לברק, אין מניעה שהוא עצמו ידבר על הנושא. "אני לא אתחיל להגיד לו איך לענות על השאלה", הבהירה. במקביל, אתר "הארץ" חשף את קשריו של ברק לאפסטין, שהיה מעורב בעבר בניהול הקרן, חשיפה שהובילה את נתניהו לדרוש שוב לקיים חקירה של הפרשה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בריאיון לקרן מרציאנו הבהירה אברמסון: "הדבר היחיד שאני יכולה להגיד על היחסים של הקרן עם ברק זה שזה היה בערך לפני 15 שנים, בזמן שברק לא נשא בשום משרה פוליטית. אני לא מתכוונת לשנות את המדיניות הפנימית שלנו להימנע מכל מעורבות בפוליטיקה בישראל, שזה לא מה שאנחנו עושים".

הקשר העסקי בין ברק לאפסטין

אחד מאנשי העסקים שהיו מעורבים בעבר בניהול הקרן הוא ג'פרי אפסטין, שהורשע בעשור שעבר בשידול קטינה לזנות ונעצר השבוע שוב בחשד לניהול רשת לסחר בקטינות למטרות מין. הערב פירסם גידי וייץ בהארץ כי אפסטין הוא גם שותפו של אהוד ברק בהשקעה בחברת סטארט-אפ.

לפי הפרסום, בשנת 2015 הקים ברק שותפות מוגבלת שנרשמה בשם "סום (א.ב.) 2015", והוא מחזיק ב-100 אחוזים ממניותיה. שותפות זו השקיעה בחברת Reporty שנרשמה ב-2014, והפכה לבעלת מניות מרכזית בה.

ג'פרי אפסטין (צילום: חדשות)
אפסטין. קשר עסקי | צילום: חדשות

עוד פורסם כי החברה פיתחה שירות המאפשר להעביר למוקדי חירום שידור וידיאו ואודיו חי, המלווה בנתונים מדויקים על מקום הימצאו של המדווח ובהערכה לגבי רמת האמינות של הדיווח. בעיתונות הכלכלית דווח כי ברק, שמכהן כדירקטור בחברה, השקיע בה מיליוני שקלים. בדיווח בהארץ ציינו כי אפסטין מימן חלק ניכר מההשקעה, ובכך הפך למעשה שותף במיזם, כשבחזית ניצבת השותפות בשליטת ברק.

אחד מראשי החברה הוא פנחס בוכריס, שהיה מנכ"ל משרד הביטחון בתקופה שברק היה השר וגייס את ראש הממשלה לשעבר להשקיע במיזם. בוכר צוטט כאומר ל"הארץ": "ברק הביא את הכסף ומבחינתי הוא שלו. אני לא מכיר את אפסטין ולא פגשתי אותו".

בתגובה לפניית "הארץ" מסר ברק: "זיהיתי את ההזדמנות העסקית ורשמתי בישראל שותפות בשליטתי. משקיע בה מספר מצומצם של אנשים שאני מכיר, בעסקה מסחרית שווה לכולם. מכיוון שמדובר בהשקעות פרטיות, לא ראוי ולא נכון שאחשוף את פרטיהם של הגורמים שהשקיעו".‎