החוק האירי נגד ההתנחלויות (צילום: פלאש 90 נועם מוסקוביץ, חדשות)
המאבק לא תם. מאחז עמונה | צילום: פלאש 90 נועם מוסקוביץ, חדשות

מספר שבועות לאחר שהודיע היועמ"ש מנדלבליט על מתווה הפשרה בפרשת עמונה, מנסה הרשות הפלסטינית למנוע את הוצאתו לפועל. בימים האחרונים פרסמה הרשות מודעות הקוראות לציבור הערבי לנסות ולטעון לבעלות על האדמות, המיועדות להתיישבות היהודית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

פרשת עמונה הסתבכה לאחר שבג"ץ פסק כי יש לפנות את הבתים הנמצאים על קרקע פלסטינית פרטית. בעקבות ניסיונות מצד שרי הימין לבטל את המהלך, הצליחה ועדת ההסדרה של פקידי מערכת המשפט לגבש מתווה לפיו יהיה פינוי בינוי. בתי עמונה יפונו אך יועתקו לשטחים צמודים על אותה הגבעה בדיוק - על אדמות של נכסי נפקדים.

מדובר באדמות שננטשו בעבר ובמרוצת השנים איש לא תבע עליהם בעלות. כששמעו ברשות הפלסטינית על הפשרה החלו בפרסום קריאות בתקשורת הערבית לכל מי שרק יכול לטעון לבעלות על האדמות המיועדות.

הודעת עיריית סילוואד לתושבים
הודעת עיריית סילוואד לתושבים | צילום:



בישראל נשמעו קולות הטוענים כי מדובר בקריאה לרמאות. נשאל מדוע מי שיש לו קשר לאדמות לא טען לבעלות לאורך השנים ונטען כי כעת גם מי שאין לו קשר אמיתי לאדמות, יכול לטעון לבעלות כדי למנוע מהמתנחלים להישאר על הגבעה בעמונה. בעקבות הפרסומים בתקשורת הערבית, חידשו תושבי עמונה את דרישתם לחוק עוקף בג"ץ שיסדיר את המהלך.

"נחשף פרצופם האמיתי של הפלסטינים המנצלים לרעה את מערכת המשפט הישראלית ובטענות שקר של זכויות הפרט פועלים להגשים שאיפותיהם הלאומיות להחריב את עמונה וכלל ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון", אמרו במטה המאבק למען עמונה. "על ממשלת ישראל להדוף את המתקפה המסוכנת של הרשות הפלסטינית ולהוכיח במעשים מי הריבון ביהודה ושומרון".