"השלם גדול מסך כל חלקיו", סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
מקשיח עמדות | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

6 ימים נותרו להרכבת הממשלה ומחלוקת על מספר נושאים במו"מ בין השותפות הקואליציוניות עדיין תוקע את הרכבת הקואליציה. אחת הטענות שעלו מצד הליכוד היא שהדרישות של איחוד מפלגות הימין מוגזמות. הבוקר (חמישי) מספר 2 במפלגת האיחוד הימין, בצלאל סמוטריץ', שוחח עם קרן מרציאנו ואודי סגל בתוכניתם בגלי צה"ל ואמר: "לא טיפסנו על העץ - אנו דורשים את מה שמגיע לנו".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"אנחנו עומדים על דרישתנו לקבל את תיק החינוך והמשפטים ותקראו לי לריאיון בעוד שבוע. אני מעריך שתורכב ממשלה", אמר סמוטריץ'. "זו הדרישה הצודקת והמוסרית ובשונה ממפלגת 'כולנו', אנחנו חמישה מנדטים ולכן אנחנו כן לשון מאזניים, וכל מה שאנו רוצים זה להמשיך להחזיק בתיק החינוך והמשפטים".

חבר הכנסת הדגיש: "בליכוד אמרו שהגשנו רשימת מכולת - וזה לא המצב. אני לא מציב אולטימטום אבל אפשר להיות חד וברור יש מו"מ שמתנהל באווירה טובה ויש עוד מחלוקות בנושא ההתיישבות ועוד, אבל תיק המשפטים הוא דרישה שלנו. ואין 'אם לא' מבחינתנו זה לא נתון למו"מ. הציונות הדתית לא תהיה ילד כאפות וגלגל חמישי בפוליטיקה".

באשר לפסקת ההתגברות חבר הכנסת הסביר כי הוא לא יודע באיזה נוסח היא תאושר אך ציין את האופן בו הוא היה רוצה שהיא תכתב. "רעיון פסקת ההתגברות היא מושג שלא אנחנו המצאנו זה חוק שחוקק בממשלת רבין והוא כבר קיים בחוק יסוד חופש העיסוק שהגה אהרן ברק", אמר. "אנחנו רק מנסים להוסיף אותו לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו".

הוא הסביר: "יש עניין אחר שלא נוגע לפסקת ההתגברות, הביקורת השיפוטית היא חשובה ולא אגור במדינה שלא תהיה בה ביקורת של משפטיות. השאלה היא מה המידה". הוא תהה: "האם שיקול דעתו של בית המשפט לגיטימי וצודק מזה של חברי הכנסת שנבחרו על ידי העם?".

"אני מוכן שתהיה ביקורת משפטית על החלטות של פקידים זוטרים אבל אני לא מוכן שתהיה ביקורת משפטית על החלטה של הממשלה שנבחרת על ידי העם", חידד את דבריו. "מי שמתיר מה לעשות זה העם שהוא הריבון - ככה זה במדינה דמוקרטית".

בנוגע לחוק החסינות, סמוטריץ' הסביר כי נתניהו לא שוחח איתו על קידומו והסיבה שהוא דוחף לקידום החוק היא כי הוא מאמין בו. "ראש הממשלה מעולם לא דיבר איתי על קידום חוק החסינות", טען. "אני מאמין בו בגלל שהוא מרכיב חשוב מאוד בעיקרון הפרדת הרשויות הדמוקרטיות".