משרד מבקר המדינה (צילום: חדשות)
משרד מבקר המדינה‎ | צילום: חדשות

הלילה (שני) בחצות נסגרה רשימת המועמדים לתפקיד מבקר המדינה, בפעם הראשונה ללא שופט שמועמד - מאז שנת 1987. מטעם הקואליציה נבחר רו״ח מתניהו אנגלמן, מנכ״ל ול"ג ומת"ת ולשעבר מנכ"ל הטכניון. מטעם האופוזיציה המועמד הוא אלוף במיל' גיורא רום, שהיה אחראי על התעופה האזרחית ויו"ר הראשות לבטיחות בדרכים.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ההחלטה לבחור באנגלמן נבעה מהרצון של הקואליציה להתמקד במועמד אחד, לאור העובדה שהאופוזיציה התגייסה בעד מועמד אחד מצידה. מהליכוד נמסר כי "ראש הממשלה שוחח עם עו"ד מיכל רוזנבוים, המועמדת השנייה שרצו לקדם בליכוד, והביע הערכה רבה על החלטתה שלא להגיש את מועמדותה לאור צרכי הקואליציה להתגייסות בעד מועמד אחד לתפקיד מבקר המדינה".

התנאי של ראש הממשלה בנימין נתניהו היה שלא ייבחר לתפקיד שופט או שופט בדימוס, כנראה מסיבה אחת - נתניהו עושה כל מאמץ כדי להימנע ממגע עם שופטים, ולא רק בתחום הזה. מצד שני האופוזיציה ניסתה לגייס שופטים ולא הצליחה.

השופט בדימוס ומבקר המדינה לשעבר יוסף שפירא (צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90‎, חדשות)
מבקר המדינה היוצא יוסף שפירא | צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90‎, חדשות

שופט בית המשפט העליון לשעבר, אלייקים רובינשטיין, סירב, שופט ביהמ"ש העליון לשעבר ונציב התלונות על השופטים, אורי שוהם, סירב גם הוא ובעצם לא נמצא אף שופט. למרות שמדובר בתפקיד רב עוצמה וכח - לא הרבה "קפצו" עליו: הבחירה היא ל-7 שנים, והמועמד שיבחר ייחשב לסגל א'.

הבית יהודי הציע את מר אנגלמן, שהיה מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה ומנכ"ל הוועדה לתכנון ותקצוב של ההשכלה הגבוהה ומונה על ידי נפתלי בנט. ליצמן דחף לתפקיד את עו"ד מיכל רוזנבויים, דתל"שית שמומחית לתאגידים עירוניים, אך הבעיה היא שאין לה ניסיון ניהולי רב ובתפקיד המבקר צריך לנהל כ-550 עובדים. לבסוף רוזנבויים נדחקה הצידה ואנגלמן נבחר כמועמד היחיד מטעם הקואליציה.

המועמד המוביל לפי שעה הוא מועמד האופוזיציה אלוף במי'ל גיורא רום, כיוון שמדובר בהצבעה חשאית. הערב הגיש רום באופן רשמי את מועמדותו לתפקיד המבקר.