בספורט הישראלי מתרחשת בימים אלה מלחמה, מלחמה על כ-600 מיליון שקלים בשנה, החלק הארי בתקציב הספורט במדינה. הרפורמה של השר כחלון מעבירה את האחריות על כספי הטוטו למשרד האוצר, שם טוענים שהמהלך יגדיל את התקציב. מנגד יש מי שטוענים כי המהלך הרסני והראשונים לסבול- יהיו תושבי הפריפריה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עד היום אותם מאות מיליוני שקלים שמגיעים ממהמרי הטוטו ועליהם חי הספורט הישראלי, עברו כמעט ישירות מהטוטו להתאחדויות והקבוצות דרך גוף שנקרא "המועצה הלאומית לספורט".

אלא ששר האוצר כחלון החליט שבמסגרת המאבק שלו בהימורים, כל התקציבים לספורט יגיעו מעתה ישירות מהממשלה. "מדובר בכשל ביורוקרטי שיכול להיות גזר דין מוות תזרימי לאגודות ולאיגודים בישראל", אמרה יעל ארד, חברת הוועד האולימפי.

בספורט טוענים שמדובר בהזיה ובחציית קו בלתי אפשרית בין ספורט לפוליטיקה. "ברגע שרק פקידי ממשלה יחליטו, אז תהיה פוליטיזציה של המערכת", טוענת ארד. "מחר ירצו להחליט מי יהיה יו"ר התאחדות הכדורגל, מי ייסע לאליפות העולם".

במשרד האוצר לא מבינים ממה בספורט פוחדים. "הצעת החוק נותנת ודאות לתקציב הספורט באמצעות ניתוק התלות בהימורים. המדינה תגדיל את התקציב המועבר לתמיכה בגופי הספורט ולפיתוח מתקני הספורט באופן משמעותי", נמסר מהאוצר.

יתרון נוסף ברפורמה, הוא שהיא מחלישה את כוחם של המרכזים המושמצים כמו מכבי והפועל, שהיום קובעים לאן ילכו הכספים. השאלה היא מה רע יותר: עסקנים או פוליטיקאים?

"מרכזי הספורט הם היחידים בישראל שעושים ספורט בפריפריה", מזכירה ארד. "מחר אגודה בעפולה או בקרית גת תמצא את עצמה בלי תשלום".

שרת התרבות והספורט יצאה בתחילה נגד הרפורמה של משרד האוצר, עד שהבינה שאין לה סיכוי במלחמה הזאת וביצעה פליק-פלאק מפואר. היום היא כבר מתגאה ברפורמה וחוזרת על הטענה שהתקציב יגדל.

כידוע הבעיה היא לא תמיד מחסור בכסף, אלא לאן הוא הולך ומי מחלק אותו.