בנימין נתניהו וישראל כץ (צילום: אפי שפריר, פלאש 90, חדשות)
כץ ונתניהו, ארכיון | צילום: אפי שפריר, פלאש 90, חדשות

לא כולם בליכוד מסכימים עם ההצהרות הלוחמניות של נתניהו בסוגיית התאגיד: על אף שראש הממשלה הבהיר למקורביו כי הוא מוכן ללכת לבחירות על הנושא, השר ישראל כץ טען הבוקר (ראשון) בריאיון בגלצ כי "על מחלוקת תקשורתית לא הולכים לבחירות". גם ח"כ יהודה גליק קרא לכל הצדדים להירגע: "צריך לקחת נשימה ארוכה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"יצירת האווירה של הבחירות היא לא במקומה", אמר כץ. "לא הייתה שום החלטה בליכוד בנושאים האלה. יש נושאים רבים שדורשים טיפול ומענה, ואין חילוקי דעות מהותיים בקואליציה".

כץ קרא לכל הצדדים למצוא פתרון לנושא התאגיד והוסיף: "לא התקיימה כל התייעצות עם הנהגת הליכוד, לא התקבלה שום החלטה בנושא הבחירות ומערייך שלא תהיינה".

שר האוצר כחלון נפגש עם נציגי אסם (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות)
"יש לו מה להפסיד", כחלון | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות

דברים ברוח דומה אמר ח"כ יהודה גליק מהליכוד, שכתב בעמוד הפייסבוק שלו כי  "אין שום סיבה הגיונית ללכת עכשיו לבחירות. אני מציע לכולם לא לקבל החלטות מהבטן. לקחת נשימה ארוכה ולקבל החלטות מהראש. הראש אומר שהממשלה הזאת יכולה וצריכה להחזיק עד יומה האחרון בעוד שנתיים וחצי".

גם ח"כ בצלאל סמוטריץ' מהבית היהודי תקף את המהלך שמקדם נתניהו. בריאיון ליאיר שרקי ברדיו "גלי ישראל" אמר הח"כ מהבית היהודי כי הוא "לא יכול למצוא שום הסבר רציונלי אחר חוץ מזה שמישהו מריח כתב אישום ורוצה ללכת לבחירות".

הרצוג (ארכיון) (צילום: mako, עופר חן)
קרא להתפטרות כחלון. הרצוג | צילום: mako, עופר חן

מנגד, השר יריב לווין גיבה את אמירותיו של נתניהו בנושא התאגיד. "חלק ממנהיגות זה להגיד עשינו מהלך והוא היה שגוי, וצריך לתקן אותו", אמר בריאיון לגלצ. "גם על המחלוקת הזו אפשר לגשר". לאחר מכן הסביר השר כי אם אכן יתקיימו בחירות, ראש הממשלה יציג זאת כאחד הנושאים שעל סדר יומו ויצהיר על כוונתו לסגור את התאגיד. 

בהקשר זה, יו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג קרא לשר האוצר כחלון להתפטר מתפקידו, ולחבור אליו לממשלה חלופית במסגרת הכנסת הנוכחית. "אני קורא לכחלון להתפטר מהממשלה ולבוא למהלך מהיר של הקמת ממשלה חלופית", אמר אף הוא בגלצ.

"לכחלון יש רק מה להפסיד"

לפני המראתו לפנות בוקר (ראשון) לביקור מדיני בסין, המשיך ראש הממשלה את הטון הלוחמני כלפי כחלון סביב שאלת רשות השידור, כשברקע ההחרפה במשבר בינו לשר האוצר כחלון וזעמן של המפלגות על חילול השבת שגרם כשכינס את בכירי הליכוד בשבת. "ממשלה מתקיימת על סמך הסכמים קואליציונים", הזכיר נתניהו. "בהסכם הקואליציוני נקבע במפורש שכל המפלגות מחויבות להחלטות של הליכוד, שלנו, בנושאי התקשורת, לרבות סגירת התאגיד".

אולפני כאן, התאגיד (צילום: פלאש 90 \ Miriam Alster)
אולפני תאגיד השידור | צילום: פלאש 90 \ Miriam Alster

האירוע היחידי היה סביב שאלת התקציב", הוסיף נתניהו. "לא יכול להיות מצב שאנחנו בליכוד עם 30 מנדטים מכבדים את כל הסעיפים הקואליציונים של מפלגות קטנות, גם בנושאים שאנחנו לא מסכימים כמו מס על דירה שלישית שכל הליכוד התנגד לו אבל כיבדנו את זה כי יש הסכמים, וכשבאים הסעיפים שלנו, שהם חשובים לליכוד ולי, את זה לא מכבדים. זה לא מקובל עלינו".

עוד לפני המראתו אמר נתניהו בהתייעצות שקיים אמש עם מקורביו שאם הקואליציה תתפרק הוא ירוויח בעוד שכחלון יפסיד. "אני יכול להרוויח או להפסיד מבחירות, אבל לכחלון יש רק מה להפסיד", אמר.

החרדים זעמו על חילול השבת

אתמול כינס נתניהו התייעצות דחופה עם בכירים בליכוד בעקבות המשברים בקואליציה, מה שהוביל להתרעמות המפלגות החרדיות בשל חילול השבת. יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני שוחח עם אנשי ראש הממשלה ואמר כי זה לא מתקבל על הדעת. גפני אמר כי פגישת בכירי הליכוד בנושא שאיננו פיקוח נפש בעיצומו של יום השבת חמורה מאוד וחסרת תקדים והבהיר כי זה לא מתקבל על הדעת - גם אם מדובר בהתייעצות לא רשמית. נתניהו מצדו הבטיח כי אירוע מסוג זה לא יחזור על עצמו.

גפני: ליברמן דיקטטור - לא אשב איתו (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90, חדשות)
"חציית קו אדום", גפני | צילום: יונתן זינדל / פלאש 90, חדשות

חברו לסיעת יהדות התורה סגן השר מאיר פרוש היה אף תקיף יותר: "התנהלותו של נתניהו תוך חילול השבת עוברת כל גבול. כינוס של שרים בביתו ביום השבת זה חציית קו אדום. נתניהו מאבד את האמון שלנו בו, כאשר הוא מזלזל בכל הקדוש לנו".