המשבר הדרמטי עם טורקיה עולה מדרגה: משרד החוץ הורה למשפחות הדיפלומטים שעובדים בשגרירות ישראל באנקרה ובקונסוליה באיסטנבול לעזוב בהקדם את טורקיה ולחזור לארץ עד שיירגעו הרוחות במדינה. 

המתיחות בימים האחרונים והתחושה שטורקיה אינה מקום בטוח יותר לישראלים הובילו להחלטה לפנות את משפחות השליחים. בשלב זה אין פינוי של הדיפלומטים עצמם, אבל בני משפחותיהם הפעילו לחץ וביקשו להתפנות לישראל. השליחים הישראלים שנשארו בטורקיה, הנצורים עדיין בבתיהם, קיבלו הנחיה שלא להגיע למקומות העבודה מחשש שייתקלו שם במפגינים זועמים.

פינוי תחת מעטה חשאיות

הפגנות נגד ישראל ברחבי העולם. פאריז, אמש
הפגנות נגד ישראל ברחבי העולם. פאריז, אמש | צילום:

במשרד החוץ חששו בתחילה כי פינוי בני המשפחות יקרין פאניקה והיערכות גם לפינוי השליחים עצמם, אולם בשיחות עם המטה בירושלים הביעו הדיפלומטים הישראלים בטורקיה מצוקה לגבי בני משפחותיהם, ולאחר התייעצות הוחלט להורות על פינוי משפחות השליחים. זאת, על פי נוהל מיוחד, המופעל במצב של התרעות ביטחוניות או חשש מאלימות - כמו במקרה הזה.

המהלך בוצע תחת מעטה של חשאיות כדי לא למנוע את סיכולו, וגורמים מדיניים בישראל מאמינים כי כשייפסקו ההפגנות וההסתה - הם יוכלו לחזור לבתיהם. 

הטיסה מאיסטנבול נחתה אתמול לפנות ערב ועליה נשות הדיפלומטים וילדיהם, בעוד שהבעלים והאבות נשארו בטורקיה, ממשיכים בפעילות הדיפלומטית. במקביל, חברי הקהילה היהודית באיסטנבול ממשיכים לשמור על פרופיל נמוך מאז התקרית בלב ים, ונמנעים מהתבטאויות בנושא.

רוצים לקבל עדכוני חדשות לפייסבוק שלכם? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק  

שומר ראש, אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
ממשיכים לאבטח את השגרירות, ארכיון | צילום: רויטרס
הסתבכות בלב ים - סיקור מיוחד:

צפו: פעילי המשט מורדים מהספינות

לוחמי השייטת מדברים: "פוצצו אותנו במכות"

תיעוד: כך היכו את לוחמי השייטת על הסיפון

תמונות ראשונות: הקרב על הסיפון

עדות מהספינה: חיילים קפצו למים כדי להינצל

בעקבות התקרית: אזהרת מסע לטורקיה

התקרית הימית - שאלות ותשובות

איך דיווחו על העימות בעולם?