בג"ץ דחה היום (ג') את עתירת ארגון "אלמגור", המייצג משפחות שכולות, נגד שחרורם של 104 האסירים הפלסטינים הביטחוניים במסגרת חידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. בכך למעשה הוסר החסם האחרון שעמד בפני שחרורם - שצפוי להתבצע הלילה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"ליבנו עם משפחותיהם של נפגעי פעולות הטרור שכאבד גדול הוא ואין בידינו לרפאו", כתבו השופטים בהחלטתם. "ההחלטה על שחרור אסירים, ובפרט אסירים שמרצים עונשים כבדים בגין עבירות חמורות, היא החלטה קשה ביותר". השופטים הסבירו כי "בטוחים אנו כי הגורמים המוסמכים החליטו את אשר החליטו בלב כבד, ותוך התייחסות לכאבן ולעמדתן של המשפחות השכולות. לא מצאנו כי נפל פגם בהחלטת הממשלה".

למרות תמיכת בג"ץ בהחלטת הממשלה, מתחו אחדים מהשופטים ביקורת על התנאי לחידוש התהליך המדיני. "אכן, יתכנו שאלות לגיטימיות באשר לתבונת המהלך - מדוע שחרור כמקדמה לקראת משא ומתן, שאיני יודע אם הייתה כמותה בעבר, ולא, אם בכלל, בעקבות הישגים והתקדמות במשא ומתן, שיש לייחל להם", תהה השופט רובינשטיין, אחד משלושת השופטים שקיבלו את ההחלטה. "מדוע נושא שארה"ב המתווכת לא הייתה מיישמת לגביה עצמה כתנאי לפתיחת משא ומתן אם בכלל, הוא כשר כתביעה פלסטינית כזאת מישראל, כל אלה שאלות ציבוריות לגיטימיות".

שחרור המחבלים יחל הלילה

השופטים התייחסו גם לאפשרות שישראל תתבקש לשחרר בעתיד אסירים ערבים-ישראלים. "הרשימה עתה אינה כוללת אזרחים ישראלים, דבר שיהיה מן הסתם מי שיאמר עליו כי הוא מעורר שאלות קשות מאוד בתחום הריבוני, אבל דיה לצרה בשעתה", נכתב בהחלטתם.

הלילה צפויים 26 האסירים להשתחרר במסגרת הפעימה הראשונה של השחרור, שבסופה צפויים להשתחרר 104 אסירים הכלואים בישראל. המהלך נועד לאפשר את חידוש המשא ומתן ולהביא לסיום הקיפאון המדיני בן שלוש השנים. אמש הובאו כל האסירים לכלא איילון, להכנות אחרונות לקראת יציאתם לחופשי וחזרתם למקום שממנו יצאו - 14 לעזה ו-12 לשטחי הגדה המערבית.

ארגון אלמגור: "חציית קו אדום"

בעקבות דחיית העתירה, הביע ארגון "אלמגור" צער על החלטת בית המשפט. "אנו מצטערים מאוד שבית המשפט, כמו רה"מ, אפילו לא הקשיב לטענות הרציניות של חציית הקווים האדומים על ידי הממשלה, כולל לגבי שחרור מחבלים שעשו את מעשיהם אחרי הסכם אוסלו", הדגישו בארגון.

"בית המשפט העליון סגר היום את שעריו בפני המשפחות השכולות ונפגעי הטרור היהודי", אמרו היום בארגון. " בג"ץ מחק למעשה את מעמד הקורבנות והעניק חסות לאנשי הטרור, שמפה ואילך יוכלו להוסיף ולדרוש שחרור רוצחים".