התירים חזרו גם לטורקיה (צילום: לירן סימון)
כבר לא מעדיפים את טורקיה | צילום: לירן סימון

אם מישהו עוד זקוק היה להוכחה עד כמה נרתע התייר הישראלי לצאת לנופש בטורקיה - אולי הנתונים הרשמיים המפורסמים הערב על ידי משרד התיירות הטורקי יסייעו לו: בקיץ האחרון העדיפו 2,605 ישראלים בלבד להגיע לערי הנופש הטורקיות, מול 27,289 ישראלים בקיץ שעבר - צניחה של 90%.

משרד התרבות והתיירות הטורקי פרסם הערב את הנתונים, המתייחסים לחודשים יוני 2009 ו-2010. "מרבית התיירים מעדיפים לנסוע ליוון", דווח בטורקיה. "יוון נהנית מזינוק בענף התיירות מישראל. הסיבה לכך היא ההתקפה הישראלית על ספינת הסיוע הטורקית ב-31 במאי השנה".

זינוק בחופשות ליוון

במקביל, דיווח משרד התיירות היווני כי חל זינוק במספר התיירים הישראלים שהעדיפו לבלות את חופשתם בחופי יוון: 100 אלף ישראלים "בלבד" בילו בשנת 2009 ביוון במהלך הקיץ, בעוד שהשנה זינק המספר ל-250 אלף ישראלים. ביוון העדיפו לזקוף את הזינוק במספר התיירים מישראל למערכת היחסים החמה בין שתי הממשלות, ולאו דווקא למתיחות בין ישראל לטורקיה.

בכיר במשרד החוץ הישראלי שהתראיין בעילום שם לאחד מכלי התקשורת בטורקיה, התייחס הערב לנתוני משרד התיירות הטורקי. "התייר הישראלי מקבל את החלטותיו באופן עצמאי, מבלי שממשלת ישראל מפעילה עליו לחץ", אמר הבכיר הישראלי. "לא נערך שום קמפיין נגד טורקיה, אבל הישראלים לא מרגישים שהם רוצים לבקר בטורקיה, לאור האירועים וההתבטאויות של ההנהגה הטורקית".

הבכיר הישראלי הוסיף כי "יוון היא הבחירה הטבעית של ישראלים רבים שרוצים חופשה, ולא רוצים לטוס רחוק".

למערכת היחסים המתוחה בין ישראל לטורקיה נוסף הערב נדבך נוסף, כשמוקדם יותר דווח כי הפגישה בין נשיא המדינהשמעון פרס לעמיתו הטורקי עבדאללה גול, שתוכננה להיערך בשולי ועידת האו"ם, בוטלה לאחר שגול טען כי הסיבה לכך היא "לוח זמנים צפוף".

עם זאת, מאוחר יותר נטען כי גול דווקא כן מצא זמן להיוועד עם נשיא אירן, מחמוד אחמדינג'אד. בכמה כלי תקשורת דווח כי הסיבה האמיתית לביטול הפגישה הייתה העובדה שהנשיא פרס סירב להתנצל בפני עמיתו הטורקי על אירועי המשט.

רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק