הנשיא שמעון פרס הצליח לעורר שוב סערה בקרב חברי הממשלה. במהלך ביקורו בירדן התייחס פרס לתהליך המדיני ולמעורבותו של שר החוץ האמריקני ג'ון קרי בנושא ואמר כי "ישנו סוף מוסכם לסכסוך והוא שתי מדינות לשני עמים אשר חיות זו לצד זו בשלום ובצדק". מנגד, השר יובל שטייניץ התרעם על דבריו של פרס ותקף: "לא ידעתי שפרס הפך להיות דובר הממשלה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 באינטרנט

בפתח הכנס הכלכלי העולמי שהתקיים בירדן, אמר הנשיא פרס כי "זהו הזמן לשלום- זוהי רצון הכלל וזוהי האופציה הברורה". הנשיא אף התייחס למאמציו האחרונים של קרי להניע תהליך מדיני ואמר כי "ישנה הזדמנות לאחר מינויו של קרי לקדם את התהליך, ולכן אסור לנו להיות צינים. אל לנו לפספס את ההזדמנות החשובה לקידום תהליך השלום- ולהחליפה באכזבה לשני הצדדים. עלינו להתגבר על הספקות והספקנות ולהאמין כי לפנינו הזדמנות ממשית - הזדמנות לשלום".

אל מול הדברים הללו, הביע השר לנושאים אסטרטגיים ולעניינים מדיניים יובל שטייניץ את התנגדותו הנחרצת לדבריו של הנשיא ומתח ביקורת בנוגע להתבטאויותיו. "החלטות בנוגע לעניינים מדיניים נקבעות בממשלה בלבד, וכל הצהרה כזו - אם נאמר זאת בעדינות - לא מועילה לישראל", הבהיר שטייניץ.

שטייניץ נגד פרס: "אינו דובר הממשלה" (צילום: חדשות 2)
שטייניץ נגד פרס: "אינו דובר הממשלה" | צילום: חדשות 2

מנגד, השר להגנת הסביבה עמיר פרץ דווקא העניק גיבוי לדבריו של פרס בכינוס בירדן. "בוודאי שכל הסדר מדיני יבוסס על קוי 67' וחילופי שטחים", אמר פרץ. "אני בהחלט חושב שהגיע רגע האמת והנוכחות של קרי חשובה ביותר. אני מאוד מקווה שנשיא מדינת ישראל שמגיע בתיאום עם ראש הממשלה אכן יצהיר הצהרות שיביאו להנעת התהליך. כל מה שמתרחש מסביבנו מחייב אותנו להשקיע כמה שיותר בתהליך עם הפלסטינים‎".

"לשלול אזרחות למצטרפים". לנדאו, ארכיון (צילום: חדשות 2)
"צריכים להיות ריאליים בנוגע למו"מ", השר | צילום: חדשות 2

"מי ירצה לחתום על הסכם עם מדינה שקיומה מוטל בספק?"

הצהרותיו של שר החוץ האמריקני ג'ון קרי בדבר קידום פתרון מדיני לסכסוך הישראלי-פלסטיני בדמות חילופי שטחים על בסיס גבולות 1967 מעוררים אף הדים רבים בקרב חברי הממשלה. שר התיירות עוזי לנדאו הביע ספקנות רבה ביחס להצהרותיו האחרונות של קרי לקיום מו"מ על בסיס זה ואף ציטט את בהקשר זה את השר אבא אבן שהשווה את גבולות 67' לאושוויץ.

"איזו מדינה רוצה להגיע לגבולות שהיא אינה מסוגלת להגן בהם על עצמה?", אמר לנדאו. "מי רוצה לחתום מעל הסכם עם מדינה שיכולת קיומה מוטל בספק גדול? שלא נשכח מה קיבלנו בנסיגה בעזה - אנו קיבלנו חמאס וטרור תחילה. אנו צריכים להיות ריאליים‎".