המשא ומתן בוושינגטון חודש היום (ג') והתשלום הישראלי בדמות שחרורם של 104 אסירים פלסטינים יתקבל בתוך שבועות, אבל יש מי שלא ממתין לתמונות הניצחון המוכרות כל כך ודורש הדדיות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"מחוות לא עושים רק החוצה כל הזמן", אומר שמואל זנגי מידד, יו"ר עמותת חננו. "מחוות צריך לעשות גם כלפי החברה הישראלית פנימה". בני משפחה של אסירים יהודים שהורשעו בביצוע פשעים על רקע לאומני - חלקם מעשי רצח - מנצלים את השחרור הצפוי כדי לדרוש את שחרור קרוביהם.

"זוכים לאהדה בלתי נתפסת". בניין הקפיטול (צילום: דוברת מ.א שומרון)
"זוכים לאהדה בלתי נתפסת". בניין הקפיטול | צילום: דוברת מ.א שומרון

בין אותם בני המשפחה גם אחיו של עמי פופר. פופר רצח שבעה פלסטינים וביקש השבוע חנינה מראש הממשלה. "הוא החליט שזה מה שטוב ובגיל עשרים החליט לעשות מה שעשה", אמר האח צבי פופר. "הוא גם התחרט ושלח מכתב לנשיא. למה שהוא לא יהיה בחוץ? הם יותר טובים מאיתנו?"

"האהדה שקיבלנו בארה"ב בלתי נתפסת"

אלא שקולות נגד שחרור האסירים הפלסטינים אפשר, מתברר, למצוא לא רק בישראל. "ישראל עשתה הכל כדי להגיע לשלום, כך שהדרישה לשחרר רוצחים רק כדי להתחיל במו"מ היא דרישה שיש בה חוסר צדק משווע", אמר טרנס פרנק, חבר קונגרס אמריקני. "למה ישראל צריכה לשחרר טרוריסטים כתנאי להתחלת מו"מ? מה עבאס נדרש לתת?", הוסיפה חברת הקונגרס מישל בקמן.

השבוע שבו ראשי המועצה האזורית שומרון, או "משרד החוץ של השומרון" כפי שהם מגדירים את עצמם, מביקור בארצות הברית - לאחר שנפגשו עם יותר מ-25 סנאטורים וחברי קונגרס רפובליקנים, חלקם נחשבים לכאלה המתנגדים למדיניותו של אובמה כמעט בכל תחום.

"האהדה שקיבלנו פה היא בלתי נתפסת", אומר ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה. "יש פה אהדה גדולה לעניין הישראלי בכלל ולעניין של יהודה ושומרון בפרט". על רקע התמיכה שלה זוכה בדרך כלל ראש הממשלה נתניהו מן השדולה הפרו-ישראלית בוושינגטון, מעניין דווקא לשמוע את הקולות שהפעם מאגפים אותו מימין ומבקרים אותו על רקע שחרור האסירים.