היילי. הישג אחרון בתפקיד? (צילום: רויטרס, חדשות)
היילי. הישג אחרון בתפקיד? | צילום: רויטרס, חדשות

קרב דיפלומטי של השעות האחרונות לקראת ההצבעה על הצעת ארה"ב לגינוי חמאס באו"ם: לראשונה עולה להצבעה הצעה שקוראת לגינוי החמאס על ירי הטילים לעבר ישראל, בניית מנהרות טרור ושימוש באמצעים אזרחיים למטרות צבאיות. בשבועות האחרונים מגייסות ארה"ב וישראל תמיכה רחבה של מדינות להצביע בעד ההצעה, וגם האיחוד האירופי מצטרף לראשונה מזו תקופה ארוכה ליוזמה כזו ויצביע בעד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

נכון לעכשיו, הפלסטינים הצליחו להעביר דרישה לרוב של שני שלישים מהנוכחים באולם כדי להעביר את ההצעה. יחס ההצבעות כרגע קרוב מאוד לרוב הדרוש, ולכן המאמץ הנוכחי מתמקד בלשכנע כמה מדינות שמתכננות להימנע להתייצב להצבעה כדי לוודא שההצעה אכן תעבור.

במידה שההצעה תעבור הערב, יהיה בכך אקורד סיום של ניצחון לשגרירה האמריקנית לאו"ם, ניקי היילי, שנפרדת מהתפקיד רגע לאחר הובלת המהלך, שזכה גם לתמיכת הבית הלבן. מנגד, החמאס פועל למנוע את ההצבעה, וניסה להפעיל לחץ, גם דרך אירן, על האיחוד האירופי בטענה שאם ההצעה תעבור הדבר יסכל את היציבות באזור.

"השבת הבנים כתנאי לכל החלטה" (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות)
משפחת גולדין. דורשים תיקון | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות

"עצם ההצבעה נגד חמאס בעצרת הכללית היא הישג לישראל", הצהיר שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון. "הצלחנו לייצר דיון ולגייס תמיכה נגד ארגון הטרור הרצחני כפי שמעולם לא היה באו"ם, וכעת הגיעה הזדמנות היסטורית לגינוי פומבי ונחרץ".

בתוך כך, הוריו של הדר גולדין ז"ל דורשים לכלול בנוסח ההצעה גם את חיילי צה"ל המוחזקים בעזה. "לא ייתכן כי הודעת גינוי שכזו לא תכיל את חיילי צה״ל שהחמאס מחזיק בעזה בניגוד לדין הבינלאומי", מסרו. "הוצאת החיילים והאזרחים מהודעת הגינוי נוגדת את האינטרס הישראלי, ועל נתניהו לפעול באופן מיידי מול הממשל האמריקאי ולנצל את מעמדו המיוחד כדי שהודעת הגינוי תתוקן".