טראמפ ונתניהו (צילום: רויטרס)
ייפגשו למרות הסערה | צילום: רויטרס

סערת טראמפ מגיעה לישראל: למרות ההתגייסות של כלל המערכת הפוליטית בארצות הברית נגד דונלד טראמפ, בעקבות קריאתו למנוע כניסת מוסלמים למדינה - ראש הממשלה נתניהו ייפגש עמו בירושלים בעוד כשלושה שבועות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בלשכת ראש הממשלה הסבירו כי הפגישה בין השניים נקבעה כבר לפני שבועיים והדגישו כי נתניהו "ייפגש עם כל מועמד שיגיע ויבקש זאת, מכל מפלגה". גורמים בסביבתו הוסיפו: "נתניהו לא מסכים עם כל אמירה של כל מועמד".

אמש הודיע טראמפ כי בכוונתו להגיע לישראל לקראת סוף השנה. "אני מאוד מצפה לכך", צייץ טראמפ בחשבון הטוויטר שלו. אלא שביקורו הצפוי של טראמפ עורר התנגדות חריפה גם בישראל. 36 חברי כנסת, בהם שני חברי קואליציה, חתמו על מכתב הקורא לראש הממשלה לבטל את פגישתו עם טראמפ ולגנות את דבריו.

מחאה נגד טראמפ בעיתונות (צילום: טוויטר)
ארה"ב סוערת | צילום: טוויטר

"טראמפ ניאו נאצי"

"בעוד שברחבי העולים מנהיגים מגנים את דבריו הגזעניים והמקוממים של טראמפ, נתניהו מעניק לו חיבוק חם", אמרה חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ), שהחתימה חברי כנסת על המכתב לראש הממשלה. "פגישתם נותנת גיבוי לאמירותיו הגזעניות".

"ככל שהדבר תלוי בי - אין לקדם בברכה את פניו של דונאלד טראמפ הגזען בכנסת ישראל", אמר ח"כ עומר ברלב (המחנה הציוני). דברים ברוח דומה פרסם ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) שאמר כי ביקש מיו"ר הכנסת יולי אדלשטיין למנוע את "כניסתו של הניאו-נאצי טראמפ לכנסת, 'עד שנבין ממש מה הסכנה של כל הטראמפים', למרות שהדברים שאמר לא זרים לאחדים כאן בכנסת".

ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) אמר אף הוא כי יפעל למנוע את כניסתו של טראמפ לישראל וכי פנה לשם כך לשר הפנים. "טראמפ כשל פעמים רבות בלשונו בהערות גזעניות כלפי מיעוטים שונים, אבל הצהרתו מלפני מספר ימים לפיה על ארצות הברית למנוע כניסתם של מוסלמים לתחומה, חצתה כל גבול", אמר. "ניתנו לו מספר הזדמנויות לחזור בו מאמירתו זו, אך הוא לא השכיל לעשות זאת".

המכתב שנשלח לרה"מ
המכתב שנשלח לרה"מ | צילום:

"כאזרח ישראלי, אני מבקש שהמדינה תתייחס לגזענות כלפיי, בדיוק כפי שהיא מתייחסת לגזענות כלפי יהודים", הוסיף פריג'. "כפי שברור שישראל לא הייתה מאפשרת לשונא יהודים להשתמש בה בכדי לקדם את מרכולתו הפוליטית, כך צריך להיות גם במקרה של טראמפ".

"סתירה מוחלטת של הערכים האמריקניים"

ארצות הברית סוערת ביומיים האחרונים בעקבות דבריו של לפיהם יש למנוע לחלוטין כניסת מוסלמים לארצות הברית. בהצהרה ששיחרר בעקבות הטבח בסן ברנרדינו הכריז טראמפ כי הוא מחוייב למניעה מוחלטת של כניסת מוסלמים לארצות הברית, שכן לדבריו לחלקים גדולים מהקהילה המוסלמית "שנאה עצומה כלפי אמריקנים".

דובר הבית הלבן תקיף בחריפות את דברי טראמפ ואמר כי ראוי שההתבטאות תוביל לפסילת מועמדותו לנשיאות. היועץ לביטחון לאומי בן רודס אמר כי דבריו שם טראמפ הם סתירה מוחלטת של ערכינו כאמריקנים - במגילת הזכויות שלנו מובטח חופש דת".

קורא למנוע תדרוכים מקלינטון. ראיין (צילום: רויטרס)
"לא מייצג את ערכי המפלגה". פול ראיין | צילום: רויטרס

גם במפלגה הרפובליקנית התנערו מדברי טראמפ. "הוא מעורער, הצעות ה'מדיניות' שלו לא רציניות", צייץ בטוויטר המתמודד הרפובליקני ג'ב בוש. "אסור לברור מבקרים בהתאם לדת", ציין יריבו הבולט בן קרסון. גם ראש בית הנבחרים, הרפובליקני פול ראיין, תקף את ההתבטאות. "חופש הדת הינו עיקרון בסיסי וחוקתי", אמר. "הצעתו של טראמפ אינה מייצגת את ערכי המפלגה ואינה מייצגת את ערכי המדינה".