ראובן ריבלין וסבסטיאן פיניירה (צילום: מארק ניימן/לע"מ, חדשות)
ראובן ריבלין וסבסטיאן פיניירה | צילום: מארק ניימן/לע"מ, חדשות

נשיא המדינה ראובן ריבלין קיבל היום (רביעי) את פניו של נשיא צ'ילה, סבסטיאן פיניירה בבית הנשיא שבירושלים. במהלך המפגש בין שני המנהיגים, נשיא צ׳ילה התנצל בפני ריבלין על כך שביקר השבוע בהר הבית בליווי בכירים ברשות הפלסטינית. הנשיא הצ'יליאני התקבל בטקס רשמי ובסיום נשאו השניים הצהרות משותפות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לאחר שפורסם היום כי בהנחיית שר החוץ, ישראל נזפה בשגריר צ'ילה בישראל ובבכירים נוספים שליוו את הנשיא הצ'יליאני בביקורו בארץ, הנשיא פיניירה התנצל על המקרה בפני הנשיא ריבלין. מלבד זאת, הוא העביר גם מסר מקדים לראש הממשלה נתניהו לקראת הפגישה עימו, בו הביע התנצלות על הביקור השנוי במחלוקת, והדגיש כי נוכחות הבכירים הפלסטינים הייתה ללא ידיעתו.

נשיא צ'ילה בביקור בהר הבית (צילום: רויטרס, חדשות)
נשיא צ'ילה בביקור בהר הבית | צילום: רויטרס, חדשות

הנשיא ריבלין בירך את עמיתו על ביקורו השני בארץ ובדבריו הדגיש את הקשר ההיסטורי שבין מדינת ישראל לירושלים. "ירושלים היא בירת ישראל עוד מימי דוד המלך", אמר ריבלין. "כפי שנוכחת לדעת, כריבון מדינת ישראל מאפשרת, מפתחת ודואגת לחופש פולחן ודת לכל הבאים בשערי ירושלים".

"אחריות לשמור על ירושלים כעיר האמונה והשלום"

"הקשר ההיסטורי שלנו לירושלים, והריבונות שלנו בירושלים, מטילים עלינו אחריות לשמור על ירושלים כעיר האמונה והשלום", הוסיף ריבלין והתייחס גם לקריאות נגד שיתוף הפעולה בין ישראל וצ'ילה. "עלינו להתייצב יחד אל מול הקולות הללו, עלינו להוכיח דרך העשייה בשטח, כי אנו חזקים הרבה יותר יחד מאשר בנפרד".

בהמשך ריבלין הדגיש בדבריו את הידידות העמוקה בין צ'ילה וישראל, עוד לפני הקמת מדינת ישראל, בהצלת מאות רבות של יהודים מזוועות השואה. "אמנם היחסים בין המדינות ידעו עליות ומורדות, אך בבסיס כל זאת ניצבת תשתית איתנה של ידידות", טען ריבלין ופנה לנשיא פיניירה: "אני שמח לומר שתחת הנהגתך שיתוף הפעולה בין המדינות נוסק לגבהים חדשים - יש הרבה מהמשותף בינינו".