אחרי שהצליח לעורר את חמתה של המערכת הפוליטית בישראל ולייצר סערה דיפלומטית, מנכ"ל אורנג' העולמית סטפן רישאר מגיע לישראל למסע שכולו התנצלויות. בריאיון בלעדי לאולפן שישי אומר רישאר: "ישראל היא מדינה שאני מעריץ, זה מקום להיות בו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הושפעתי מכך עמוקות", התייחס רישאר לסערה שעוררו דבריו בקהיר בשבוע שעבר. "ראשית, משום שאני לא פוליטיקאי. בהחלט לא הערכתי נכונה את הרגשות שיתעוררו סביב הנושא. באתי לכאן היום כחבר, לא כאויב".

"הבנתי כמה דקות בלבד לאחר מסיבת העיתונאים הזאת שדבריי לא הובנו כהלכה ועוותו במידה מסוימת", טען רישאר. "אני מצטער מעומק לבי ומצר על אי ההבנה הזאת שלא הייתה צריכה לקרות. העניין היחיד שהזכרתי בקהיר היה אסטרטגיית המותג של אורנג', בהתייחסות ייחודית למצב בישראל. בשום מקרה לא הבעתי את תמיכתה של אורנג' או את תמיכתי האישית בשום סוג של קמפיין לקידום חרם. אנחנו עושים עסקים, לא עוסקים בפוליטיקה".

"אני לא פוליטיקאי". רישאר ופרס, היום (צילום: דניאל בר און)
"אני לא פוליטיקאי". רישאר ופרס, היום | צילום: דניאל בר און

מנכ"ל אורנג' העולמית התייחס גם למשבר עם חברת פרטנר הישראלית המחזיקה במותג שלו, ואמר: "יש לנו יחסים עסקיים עם פרטנר. אנחנו מנהלים איתם דיונים ואנחנו נבצע איתם הערכת מצב ונדון בעתיד. המטרה של הביקור הזה היא לא לנהל משא ומתן עם פרטנר. המטרה היא להבהיר את העמדה שלנו".

רישאר הודה כי מאז שביקר בישראל, הוא לא נפגש עם הנהלת חברת פרטנר. "לא ביקשתי להיפגש עם אנשי פרטנר, הם לא ביקשו להיפגש איתי", הוא אמר. "אבל אנחנו אנשי עסקים, אנחנו חכמים מספיק כדי למצוא זמן טוב והזדמנות טובה לדון בכך. אנחנו רוצים לשמור שליטה מלאה על המותג שלנו בכל מקום בעולם".

נתניהו: "הזדמנות להעמיד דברים על דיוקם"

מיד לאחר קיום הריאיון נפגש הבוקר מנכ"ל קבוצת אורנג' העולמית עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים. "הדברים שאמרת נתפסו על ידי רבים כמתקפה על ישראל", אמר לו נתניהו. רישאר הבהיר: "אני מצטער עמוקות על המחלוקת שנוצרה ורוצה להבהיר - החזון של אורנג' הוא לחבר בין אנשים, איננו לוקחים חלק בחרמות".

"החזון הוא לחבר". נתניהו ורישאר, היום (צילום: חיים צח, לע"מ)
"החזון הוא לחבר". נתניהו ורישאר, היום | צילום: חיים צח, לע"מ

"ביקורך כאן הוא הזדמנות להעמיד דברים על דיוקם", אמר ראש הממשלה בפתח הפגישה והדגיש כי ישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון המבטיחה זכויות אזרח מלאות, שבה כולם מוגנים תחת החוק באופן שוויוני.

"אנו חותרים לשלום אמיתי ובטוח עם שכנינו הפלסטינים, אולם את זאת ניתן להשיג רק באמצעות משא ומתן ישיר בין הצדדים ללא תנאים מוקדמים", טען נתניהו. "לא ניתן להשיג זאת באמצעות חרמות או איומים בחרמות".