ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע הערב (שני) לבית הלבן לפגישה עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ - פגישה חמישית במספר בשנה החולפת והראשונה מאז ההכרזה על העברת השגרירות לירושלים. בבית הלבן הבהירו מראש כי מדובר בפגישה שגרתית וכי לא צפויות הכרזות משמעותיות. בהצהרה לתקשורת לפני הפגישה הצהיר טראמפ: "היחסים עם ישראל מעולם לא היו טובים יותר". נתניהו: "העברת השגרירות לירושלים - החלטה אמיצה". בתום הפגישה צפויים השניים לשאת הצהרות, אך לא להשיב על שאלות העיתונאים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"ירושלים נהדרת ואני שמח שהצלחתי לעשות מה שנשיאים אחרים אמרו שיעשו ולא ביצעו", המשיך טראמפ. "אנחנו מתחילים בבניית השגרירות, נבנה אותה מהר מאוד". לדבריו, הוא ומחלקת המדינה "דיברנו על סכום עתק שנשקיע ואנחנו עושים את זה. כרגע מדובר על בניין זמני אותו אנחנו מתכוונים לשפץ ואנחנו מחפשים מקום קבע".

כשנשאל האם בכוונתו להגיע לישראל לצורך פתיחת השגרירות, השיב טראמפ כי "בטוח" שיגיע לביקור נוסף בישראל ו"ייתכן" שיגיע לירושלים כבר במאי הקרוב לרגל חניכת בניין השגרירות החדש בירושלים. בהמשך התייחס טראמפ למגעים עם הפלסטינים ועל האפשרות להפשרת הקיפאון המדיני.

"היינו רוצים הישג עצום", אמר הנשיא האמריקני. "מה יכול להיות יותר טוב מאשר להשיג שלום? אבל כמובן שהדבר ייקח זמן. הקושי הגדול ביותר הוא ירושלים. אני חושב שהפלסטינים רוצים לחזור לשולחן המשא ומתן. אם לא יבואו - לא יהיה שלום. כולם אמרו שמדובר בהסכם הכי קשה, עם שנים של שנאה והתנגדות ושנאה אלימה. אני אומר לכם שאפשר להשכין שלום בין ישראל לפלסטינים, זה יהיה דבר נהדר לעולם".

דנו בנושאי ביטחון, נתניהו וטראמפ (צילום: חיים צח / לע"מ)
נתניהו וטראמפ | צילום: חיים צח / לע"מ

ראש הממשלה נתניהו התייחס אף הוא בדבריו להעברת השגרירות, ושיבח את טראמפ על ההחלטה ההיסטורית. "לירושלמים שיש זיכרון ארוך", אמר. "אנחנו זוכרים את כורש שהכריז על ירושלים ואת נבוכדנצר בבבל. אנחנו זוכרים את בלפור שהצהיר על הקמת בית יהודי וזוכרים איך טראמפ הכיר בירושלים כבירה. הדבר הזה ייזכר על ידי עמנו לנצח ולכן אני רוצה להודות לך בשם כל עם ישראל".

הביקור בבית הלבן, אתמול (צילום: חיים צח / לע"מ)
בני הזוג נתניהו ובני הזוג טראמפ | צילום: חיים צח / לע"מ

נתניהו נמנע מלהזכיר את הקיפאון המדיני עם הפלסטינים, אך הדגיש כי ההתחממות ביחסים עם יתר מדינות האזור מהווה הזדמנות לפעול נגד האיום המרכזי על המזרח התיכון - אירן. "אירן יצאה מחוזקת מההסכם והם בוחנים את הגבולות שלנו - אנחנו צריכים להפסיק את הדבר הזה", ציין נתניהו. "יש לנו הזדמנות לקרב את מדינות ערב השכנות ואנחנו רוצים לקדם זאת".