נתניהו וקמרון. ארכיון (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
לחץ מרחוב דאונינג: קמרון ונתניהו, ארכיון | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

אחרי הבחירות - האם מתחיל לחץ בינלאומי על ישראל? ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון שוחח עם ראש הממשלה נתניהו ואמר כי בריטניה ממשיכה לדבוק בעמדה לפיה פתרון שתי המדינות הוא הדרך הטובה ביותר להשיג שלום ארוך טווח שישמור על הביטחון והשגשוג בישראל, כך מדווח הגרדיאן הבריטי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ביום רביעי שעבר, יום אחד אחרי הבחירות, בזמן שמזכיר המדינה האמריקני קרי סירב להגיב לתוצאות הבחירות, אובמה ונתניהו טרם שוחחו ושרת החוץ של האיחוד האירופי אמרה כי היא מצפה לחידוש של תהליך השלום - קמרון היה אחד המנהיגים הבודדים שמיהרו לברך את ראש הממשלה נתניהו על בחירתו מחדש ואמר כי הוא מצפה לעבוד עם הממשלה החדשה.

למרות זאת, בהודעה שפורסמה הלילה (שלישי) אמר דובר מטעם דאונינג 10 כי בשיחה בין קמרון ונתניהו שנערכה אחרי חצות, הדגיש קמרון כי פתרון שתי המדינות הוא המתווה המקובל לפתרון הסכסוך, והוא יפעל על מנת לסייע להביא לפתרון הזה.

"מוכרחים ללחוץ על שני הצדדים"

בנאום שנשא מול חברי הפרלמנט אתמול, אמר קמרון כי הוא מתכוון ללחוץ על נתניהו להתקדם לפתרון שתי המדינות באמצעות הממשלה החדשה שתוקם בישראל. "אנו מוכרחים ללחוץ על שני הצדדים כדי לוודא שהשיחות יובילו לפתרון של שתי מדינות", אמר. "אני לא חושב שלטווח הארוך זהו האינטרס רק של הפלסטינים, אלא גם אינטרס ישראלי. העמדה הבריטית בעניין הזה לא השתנתה".

במקביל, התקשורת הבריטית מתעניינת הבוקר בעיקר בהצהרתו של קמרון כי הבחירות הקרבות בבריטניה יהיו הפעם האחרונה שבה הוא יתמודד לתפקיד ראש הממשלה. קמרון מכהן כראש הממשלה משנת 2010, ואם יזכה גם בבחירות שאמורות להיערך בעוד חודש וחצי, זו תהיה הקדנציה האחרונה שלו.

קמרון מפגר בסקרים אחרי אד מיליבנד

דבריו נאמרו מאחר ומפלגתו השמרנית מפגרת בסקרים אחרי הלייבור, והצהרתו נועדה לענות על החשש של חלק מהבריטים כי במצב שבו הוא ייבחר שוב, למרות הסקרים, הוא יצליח לערער את הנהגת הלייבור ובכך להישאר ראש ממשלה זמן רב.

הבריטים זוכרים לרעה את שני ראשי הממשלה האחרונים שכיהנו שלוש קדנציות - מרגרט תאצ'ר השמרנית וטוני בלייר מהלייבור - שניהם נאלצו לפרוש באמצע הקדנציה השלישית שלהם בעקבות ירידה בפופולאריות ורצון של הבריטים להחליף את ראש הממשלה. בשני המקרים, הבריטים לא החליפו את השלטון אלא רק החליפו את ראש הממשלה באדם אחר מאותה מפלגה, ג'ון מייג'ור שירש את תאצ'ר וגורדון בראון שירש את בלייר.