ההודעה של צה"ל על נכונות לקליטת לוחמות ביחידת 669 מהווה פריצת דרך עבור נשים רבות - ובראשן העותרות לבג"ץ. הבוקר (שישי) הן גילו כי צה"ל פותח גם את התפקיד הזה עבורן - אם כי רק בפיילוט שנועד לבדוק אם יוכלו לעמוד בכך. הלוחמות העותרות הגיבו היום על ההחלטה של צה"ל: "יום היסטורי, זו רק ההתחלה". למרות האופטימיות, הן לא מושכות את העתירה לבג"ץ - ודורשות שכל התפקידים הקרביים ייפתחו לכל המגדרים: צה"ל יידרש להשיב כבר בשבוע הבא לעתירות בנושא.

מור לידאני, כיום בקורס קצינים, כתבה בחשבון האינסטגרם שלה כך: "היום זה יום היסטורי, צעד משמעותי בעתירה שלנו ובמאבק, מאבק למיון שוויוני שמבטא את היכולות של הנשים ושל הגברים בצה״ל ועל פי זה בוחנים את ההתאמה. צה"ל עושה צעד קדימה ומבין שמקומן של הנשים זה היכן שבודקים אותן על פי היכולות שלהן ולא מסיקים מסקנות לגבי יכולתיהן". עוד הוסיפה לידאני שהיא גאה בשינוי ומקווה שיביא לשינוי תפיסה רחב יותר ושהיא שמחה על ההישג המשמעותי. היא חתמה את דבריה ואמרה: "אנחנו עדיין עם הפנים קדימה ומחכות שצהל יפתח את כלל היחידות שלו קדימה ויבחן ככלל על פי יכולת ולא על פי מגדר".

יחידה 669 (צילום: דובר צה"ל)
צה"ל הודיע כי יפתח את 669 ללוחמות - תחילה כפיילוט. ארכיון | צילום: דובר צה"ל

"עברו שלוש וחצי שנים מאז שהחלטתי לדרוש שינוי ולהילחם על להיות לוחמת. דבר שהיה לי כל כך ברור, שכל התפקידים בצה״ל אמורים להיות פתוחים גם לנשים, לא היה ברור לכולם. אבל עכשיו אפשר לראות שהתחיל שינוי", אמרה עותרת נוספת בשם גלי נשרי, גם היא חיילת בקורס קצינים.

יחידה 669 (צילום: דובר צה"ל)
יחידת 669, ארכיון | צילום: דובר צה"ל

"זה יום חשוב, יום היסטורי. זו רק ההתחלה אבל זו התקדמות, ומכאן אפשר רק לעלות. מגיל קטן חינכו אותי לתרום ולשרת את המדינה שלי בצורה הכי משמעותית שאפשר, בין אם זה באזרחות ובין אם זה בצה״ל". הוסיפה נשרי. "אני זוכרת עוד בגיל 5 את אבא שלי אומר לי ״אצלנו כולם לוחמים, גם הבנות״ וזה גרם לי כילדה לרצות להיות לוחמת. רוב הבנים במשפחתי יוצאי יחידות מיוחדות".

עוד כתבה בפייסבוק: "כולנו יודעים שאם ימיינו את הלוחמים שלנו מתוך 100% מהאוכלוסייה ולא מתוך 49% מהאוכלוסייה  זה רק ישפר את יכולות צה״ל ולא יוריד אותו. אני בעד צבא מנצח והעניין הוא שזה לא סותר. כמו  שארצות הברית, צבא מקצועי וחזק הבין שלנשים יכולות כמו הגברים אז גם ישראל צריכה להבין. זאת מלחמה על עקרונות וערכים, על הרצון לקחת חלק בתמצית הישראלית, והשאיפה לעזור במערכה של ההגנה על ביטחון המדינה שלנו. תודה על צעד קטן בתהליך חשוב".

יחידה 669 (צילום: דובר צה"ל)
ארכיון | צילום: דובר צה"ל

עורכי הדין ינור ברטנטל ועמיחי ויינברגר, שמייצגות את העותרות בבג״ץ הסיירות, מסרו: ״זה יום היסטורי. אחרי מאבק ממושך של שלוש שנים בו נאבקו נשים לוחמות כדי שיאפשרו להן לשרת ביחידות המיוחדות בצה"ל ושישפטו אותן לפי יכולותיהן ולא על פי מינן - צה"ל עושה צעד משמעותי בדרך לשוויון. שוחחנו עם העותרות שמשרתות היום בתפקידי לוחמה בצבא והן מאושרות מההחלטה וחלקן מתכוונות להתמיין כעת ליחידה 669. לצד זאת, בכוונתן להמשיך בעתירה עד שיפתחו כל היחידות המיוחדות בצה״ל לנשים״.