שומר חומות – היום השביעי: במקביל ללחימה מהאוויר, גם חיל הים לוקח חלק בלתי נפרד מההתקפות על רצועת עזה. הקמת גדר המערכת בגבול הרצועה והמכשול התת קרקעי הביאו את ארגוני הטרור ברצועה להגביר את הניסיונות שלהם להעצים את היכולת שלהם בזירה הימית.

במהלך ימי המבצע נורו עשרות רקטות לכיוון אסדת הגז, שלמרבה המזל לא פגעו וביומו הראשון של המבצע הוחלט על עצירת הזרמת הגז מאסדת תמר לחוף כדי להקטין סיכון של האסדה במקרה פגיעה. על האסדה יש סוללה של כיפת ברזל.

אסדת הגז תמר. ארכיון (צילום: אלבטרוס, חדשות)
צילום: אלבטרוס, חדשות

כוחה של הזרוע הימית של חמאס התעצם והוא פיתח במהלך השנים יכולות שמטרתם היא פגיעה בנכסים אסטרטגיים של ישראל, ביצוע פיגועים דרך הים וביצוע פיגועים באמצעות יכולות שליטה מרחוק. לשם כך החליטו בישראל לא להפקיר את הזירה ופגעו במערך הימי של חמאס.

שלושה בכירים של הכוח הימי של חמאס חוסלו ושמונה מחסני אמל"ח הושמדו, כך אומרים היום בחיל הים. גם חמישה מחסנים שהכילו אמצעי לחימה ימיים ו-12 כלי שיט ומטרות נוספות של הכוח הימי הושמדו מאז פתיחת המערכה. צה"ל גם פגע במנהרה שהוסתרה במלון שנמצא בחוף הים של עזה, שם חמאס חפר כניסה חשאית למים. אחד הבכירים שחוסל הוא מפקד יחידת כוח הקומנדו של הארגון.

הספינות של חיל הים (צילום: דובר צה"ל)
צילום: דובר צה"ל

״הדבר המשמעותי ביותר כמו בכל צה״ל הוא שלילת יכולות והגנה חזקה", אומר מפקד זרוע הים האלוף אלי שרביט. "לכן תקפנו מוצבים, כלי שיט, מחסני אמל״ח תשתיות ופעילים. פעלנו על מנת שהמערכים הימיים של ג'יהאד אסלאמי וחמאס יהיו מערכים תחת דיכוי״

לדבריו של מפקד זרוע הים, ״פגענו בפעילי מפתח בקומנדו הימי של חמאס, פעלנו לסכל כל פיגוע אפשרי מהתווך הימי לפני צאתו". עוד אומר כי חיל הים פעל יחד עם יחידות נוספות כדי לייצר קושי משמעותי לצד השני לממש פשיטה ימית".