ד' הוא חייל מתל אביב, הוא גר בדיור הציבורי ומפרנס לבד אותו ואת אביו, שנכנס ויוצא מאשפוזים. למרות העול הכלכלי ד' התעקש לעשות שירות כמו כולם. במשך שנתיים הצליח לשלב בין משמרות בעבודה למשמרות בבסיס והחזיק את הראש מעל המים. אך אז הגיע הסגר הראשון והוא פוטר, ונותר בלי שום חלופה להכנסה. מוהו יש עוד רבים - חיילים בודדים שאין להם משפחה להישען עליה, או כאלו שהמשפחה היא זו שנשענת עליהם. הפקודות הצבאיות אוסרות עליהם להיחשף ולהיראות, אבל הזעקה שלהם חייבת להישמע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"בגלל שאני חייל שמשתכר ממשכורת של 1,400 שקלים בחודש, אני לא זכאי לקבל חל"ת", סיפר ד'. "יש לי הוצאות שכר דירה, מזון, מוצרי ניקיון, תרופות של אבא שלי. כל אזרח במדינה יודע שעם 1,400 שקלים אי אפשר להתקיים אפילו שבוע. זה פשוט ביזיון. אני כרגע לא משלם חשבונות כדי שנוכל לקנות מזון או מוצרים לבית. אני פשוט מחכה לנס אין מילים אחרות".

י' הוא אחד מתוך 4 אחים, שלושה מהם חיילים שמשתכרים 900 שקלים לחודש - שכר צבאי. אמם, שמגדלת אותם לבד, פוטרה באחרונה וחודשים שאיש מהם אינו עובד. "שלושתנו עובדים בתחום המסעדנות, בגלל הקורונה פוטרנו מהעבודה שלנו, אני אשכרה מקבל מהצבא 900 שקלים, לא מאפשר אפילו לקנות אוכל כי יש הרבה תשלומים", סיפר י'.

נועם אביטל, מנכ"ל רוח נכונה למען החיילים הבודדים, תיאר את התסכול מהסיטואציה: "המקצועות שחיילים עובדים בהם בזמן השירות זה מקומות כמו מלצרות, מסעדות, בתי מלון, כל המקומות האלה כרגע סגורים. הם נדפקים כרגע מכל הכיוונים, גם אין להם עבודה וגם הם לא זכאים לאבטלה. יש לנו את משרד האוצר, את משרד הביטחון, יש ביטוח לאומי, יש כל כך הרבה אנשים שיודעים ויכולים לשבת ולחשוב בהיגיון איך לפתור את הדבר הזה".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "תקופת הקורונה המתמשכת מביאה להתעצמות האתגרים ואנו רואים עלייה בהיקף מבקשי הסיוע בקרב חיילי החובה ומשפחותיהם. לטובת כך הוקצו משאבים נוספים וזאת על מנת לשמר את רציפות המענה לחיילי החובה".