פרסום ראשון: ראש המוסד יוסי כהן ביקר בתקופה האחרונה כמה פעמים באיחוד האמירויות והיה איש הקשר להבשלת היחסים בין ישראל למדינה העשירה במפרץ הפרסי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הקמת יחסים עם מדינה ערבית במזרח התיכון נמצאת באחריות המוסד, כך לפי גורם מדיני בכיר. פיתוח היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות נעשה דרך שיתופי פעולה בהתמודדות משותפת עם מגפת הקורונה, תוך שיתוף פעולה מודיעיני וביטחוני עמוק. בין היתר, זה כולל עסקאות ביטחוניות שהתקיימו ויתגברו בהמשך.

לישראל ולאיחוד האמירויות יש אויב משותף - האירנים. במידה רבה, המאבק מול משטר האייתוללות מוביל ליציאת היחסים לאור.

ראש הממשלה נתניהו התקשר הערב (חמישי) לראש המוסד יוסי כהן והודה לו על הסיוע של המוסד בפיתוח הקשרים עם מדינות המפרץ במהלך השנים שסייע להבשלת הסכם השלום.

מאבק מאוחד בקורונה: שיתוף הפעולה עם איחוד האמירויות יוצא לדרך

בשבוע שעבר דווח ב-N12 כי נחתם הסכם לפיתוח פתרונות למגפת הקורונה בין חברה ישראלית לחברה מאיחוד האמירויות. התעשייה האווירית הודיעה כי תשתף פעולה עם חברת Group42 מאבו-דאבי.

על פי ההודעה, שתי החברות חתמו על הסכם "לפיתוח פתרונות טכנולוגיים פורצי דרך למגפה". עוד נמסר כי החברות ישתפו פעולה בתחומי המחקר ופיתוח למציאת פתרונות שיסייעו במאבק במחלת הקורונה.

מבחנה עם נגיף הקורונה (צילום: רויטרס_)
שיתוף פעולה בחיסון לקורונה, אילוסטרציה | צילום: רויטרס_

"הסכם שיתוף הפעולה נחתם עם חטיבת אלתא, באמצעות שיחת וידאו בין איחוד האמירויות לישראל", הדגישו בתעשייה האווירית. במהלך אותה שיחה נידונו דרכים ל"מינוף טכנולוגיות חדשניות משותפות בתחומי הבינה המלאכותית, החישה, הלייזר ועוד".

לפי לשון ההודעה, "הפתרונות החדישים ויוזמות רפואיות וטכנולוגיות משותפות נועדו לא רק לאוכלוסיית שתי המדינות, אלא לסיוע למאבק  העולמי בקורונה והביטחון הבריאותי באזור כולו".