סבבי לחימה, כמו סבב הלחימה האחרון שנמשך כבר יומיים רצופים ובמסגרתו מאות רקטות נורו לעבר יישובי ישראל - הם מכת מוות לעסקים שנמצאים בטווח הטילים שמשוגרים מעזה. זה כבר היום השני שכל העסקים באזור הדרום עד 40 קילומטרים מרצועת עזה - מושבתים, והנזקים מוערכים ב-92 מיליון שקלים ליום עבור התעשייה בדרום, ו-220 מיליון שקלים עבור כלל העסקים בדרום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לאור זאת, התאחדות התעשיינים פנתה לפיקוד העורף בבקשה לאפשר להם מעין 'דרך ביניים' שבמסגרתה, עסקים שנמצאים בין 7-40 קילומטרים מרצועת עזה ויש בהם מרחב מוגן – יוכלו לפתוח את שעריהם ולאפשר לעובדים להגיע ולעבוד כרגיל. בהתאחדות התעשיינים אומרים שהם קיבלו למעלה מ-100 בקשות מחברות שמעסיקות יותר מ-10,000 אלפים עובדים - שטוענים שהם מעוניינים להגיע לעבודה. 

ככלל, עסקים שנמצאים בטווח של עד 40 קילומטרים מהרצועה – זכאים לקבל החזר שכר לעובדים שנעדרו מהעבודה בעקבות ההסלמה ובהתאם להנחיות פיקוד העורף. כמו כן, חקלאים ובעלי עסקי תיירות יקבלו פיצוי על סבבי לחימה של יותר מ-48 שעות, לפי גודל הפגיעה במחזור החודשי.

לפי ההודעה שפרסמה היום ועדת הכספים, גם מסעדנים ובעלי אולמות זכאים לפיצוי שכזה, ואף יקבלו החזר רטרואקטיבי מחודש מאי האחרון.

אבל לצד כל אלה, יש גם לא מעט אנשי מקצוע עצמאיים שהמדינה מזניחה – ובראשם המטפלים בשירות הפסיכולוגי בעוטף עזה. "אם אנחנו לא נגיע יישארו פה ילדים שפשוט סובלים סבל יום-יומי", מספרת ליהי, מטפלת בשירות הפסיכולוגי בעוטף. "אנחנו לא מוכנים לתת לזה לקרות. כל הזמן אומרים לנו: 'מחר', 'שבוע הבא'. אנחנו נואשים שמישהו כבר יתייחס אלינו וישלם לנו. זה לא קל".

ביום ראשון האחרון פרסמנו ש-40 פסיכולוגים מהעוטף לא קיבלו שכר במשך 3 חודשים. זמן קצר לאחר הפרסום גורמים במשרד החינוך מסרו כי הושג הסכם מול משרד האוצר – והכסף יועבר לפסיכולוגים באופן מידי, אך הדבר עדיין לא קרה.  

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "הפסיכולוגים שבמרכזי החוסן עושים עבודת קודש קריטית וכעת משעה שהתקציב הנדרש אושר על ידי האוצר, נעביר את המשכורות לאלתר".