המתיחות ביצהר נמשכת: הלילה (בין שבת לראשון) אירעה תקרית חמורה נוספת כלפי כוחות הביטחון ביצהר, לאחר שטיולית עם לוחמי מג"ב הגיעה ליישוב. במקום התחיל עימות מילולי קשה - ורכבם של הלוחמים ניזוק. במקום רוססו כתובות נאצה נגד חיילי מג"ב. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

תוך כדי העימות המילולי בין הלוחמים של משמר הגבול לבין צעירים מהיישוב, הגיעו אנשים נוספים: הם ניקבו שניים מצמיגי הטיולית וריססו כתובות "לכו לאויב". נסיבות האירוע עוד נבדקו וטרם נעצרו חשודים.

מהמשטרה נמסר כי האירוע התרחש "בדרך לתחלופת כוחות משמר הגבול" במאחז הבלתי חוקי "קומי אורי" שסמוך ליצהר. הלוחמים הבחינו במספר חשודים שאחזו באבנים: מספר לוחמים שירדו מהטיולית ביצעו סריקות ביצהר ובמהלכן נמלטו החשודים. בבוקר נהג הטיולית דיווח על הנזק שנגרם.

השחתת טיולית של מג"ב ביצהר (צילום: דוברות המשטרה)
לפחות שניים מהצמיגים נוקבו | צילום: דוברות המשטרה

"מדובר שוב באירוע בו מנסה קבוצה קטנה של פורעי חוק לפגוע בפעילות כוחות הביטחון לאכיפת צו שטח צבאי סגור", ציינו במג"ב. "האלימות המופנית כלפי הלוחמים לא תפגע בנחישותם לבצע את המשימה שהוטלה עליהם לאכיפת החוק ולשמירה על הסדר במקום".

מתג מאיר נמסר בתגובה לאירוע: "מגנים בשאט נפש את השחתת הרכב של חיילי משמר הגבול על ידי מיליציות הטרור היהודי. מי שמבליג על התקפות נגד פלסטינים חפים מפשע ימשיך ויבליג על התקפות נגד חיילי מג"ב. יש לעצור את הטרור היהודי".

לפני כחודש וחצי אירעו שורה של תקריות אלימות בין התושבים ללוחמים באזור: בשני מקרים השליכו צעירים אבנים לעבר לוחמי מג"ב, ובאחת התקריות לוחם נפצע קל. באירוע נוסף עלה באש אוהל כוחות משמר הגבול בגבעת "כיפה סרוגה" הסמוכה ליצהר. איש לא נפגע בתקרית, וחשוד בהצתה נמלט במהירות מהמקום. 

שעות לאחר אותו אירוע, צעירים ביצעו פשע שנאה בכפר הפלסטיני יתמא - ובצה"ל העריכו כי יש קשר בין האירועים. בכפר שבשומרון רוססו כתובות, ובהן "ד"ש מהגבעה ביצהר" ו"שטח צבאי סגור" - בהתייחסות מפורשת לתקריות באזור יצהר במהלך השבוע האחרון. כמו כן הושחתו כ-30 כלי רכב.

בתוך כך, בית משפט השלום ביטל היום את כל התנאים המגבילים שהוטלו על נריה זארוג, פעיל הימין שהפר צו מנהלי ואף כבל את עצמו למתקן ברזל כדי שלא יעצרו אותו. עו"ד עדי קידר מארגון חוננו, שהגיש את הבקשה בשם זארוג, מסר: "אנו מברכים על ההחלטה, ותמהים על עמדת התביעה שהתנגדה לבקשתנו".

נריה זארוג כבל את עצמו לבית ביצהר (צילום: ארגון חוננו)
זארוג בעת ההתנגדות למעצר | צילום: ארגון חוננו

בהחלטה ציין השופט כי הצו נגד זארוג לא חודש - דבר שמצביע על כך שמסוכנותו "נחלשה בצורה משמעותית". לאחר מאבק נגד הצו המנהלי, הסכים המורחק זארוג להשתחרר ממעצר, לאחר למעלה משבועיים בהם סרב לחתום על תנאי שחרור המחייבים אותו לציית לצו המנהלי המרחיק אותו מביתו. רק לאחר שפקע תוקף הצו הסכים זארוג להשתחרר ולשוב לביתו בגבעת קומי אורי שביצהר, תחת תנאי שחרור מגבילים - שבוטלו היום. 

מיכל צ'ין השתתפה בהכנת הידיעה.