"כשאומרים בית חולים וירטואלי הכוונה היא לא שהמטפלים או המטופלים וירטואליים", כך מבהירה ד"ר גליה ברקאי, מנהלת בית החולים הווירטואלי שיבא BEYOND, "אלא למגוון של שירותי בריאות שמספק בית חולים רגיל באמצעים שאינם דורשים את נוכחותם הפיזית של המטופלים. בי"ח וירטואלי יכול להתקיים באמצעות טכנולוגיות מתקדמות, שמאפשרות יצירת תקשורת בין המטפל למטופל".

איזה יתרונות יש לבית חולים וירטואלי על פני בית חולים רגיל?

"כמעט כל טיפול שניתן בביה"ח למעט כמובן טיפול נמרץ, ניתוחים ובירורים מורכבים – אפשר לספק למטופלים באמצעים של בית חולים וירטואלי. אם זה טיפול במחלות כרוניות, אשפוז, שיקום או שירותי מרפאה אמבולטוריים. העזרים הטכנולוגיים מאפשרים ניטור, מעקב וליווי של החולים בצורה צמודה. לעיתים 24 שעות ביממה. ככה למעשה הם מאפשרים לספק שירותי רפואה מותאמת אישית".

"למשל אם חולה כרוני נפגש עם המטפל שלו אחת לשלושה חודשים", מוסיפה ד"ר ברקאי, "האם הרופא יכול לדעת מה קרה למטופל בין המפגשים? בבית החולים הווירטואלי המידע זורם לרופא כל הזמן. טכנולוגיה חכמה מנטרת את מצבו גם כשהוא בבית ובסופו של דבר, המידע על המטופל מסייע לרופא בקבלת החלטות ובהתאמת הטיפול הנכון ביותר עבורו". צפו בסרטון המלא