כבר מזמן הובן כי לא לכל חולה מתאימה אותה תרופה, וכי חולים שונים באותה מחלה צריכים לקבל טיפול שונה ותרופות אחרות כדי להחלים. עולם הרפואה מתקדם בצעדי ענק, המפגש הטריוויאלי בין רופא וחולה, הוא משהו שכבר פחות מוכר במציאות. ניתן לספק שירות ולתת מענה מרחוק, מבלי להגיע למרפאה. כל זה נקרא: רפואה מותאמת אישית.

רפואה מותאמת אישית היא מגמה חדשנית, שמטרתה להנגיש את הפתרון הרפואי הנכון, למטופל הנכון, בזמן הנכון. שימוש בבדיקות מתקדמות, וביניהן אבחון גנטי של מחלת הסרטן ועוד. כמו כן, נשתמש בכל מיני כלים מתקדמים בתחום הטגנולוגיה, על מנת לאפיין את הטיפול הנכון ביותר לטובת המטופל", טוען באר.

מהו בית חולים וירטואלי?

"זה לא בית וירטואלי, כי יש רופאים ויש מטופלים אמיתיים לגמרי. הרעיון הוא להביא את הטיפול לכל מטופל אליו הבייתה. האופציות הן טיפולים בבית, אשפוז בבית, שיקום בבית. בכל תוכנית אנו משתמשים בטכנולוגיה כדי לתקשר ולבדוק מרחוק, אבל אנחנו מביאים את עצמנו המטפלים עד הבית. הרבה מהתוכניות הן לא לגמרי מרחוק, זאת אומרת שבחלק מהתוכניות חלק מהמטופלים מגיעים חלק מהזמן - מה שנקרא היברידי. את המגע האנושי אי אפשר באמת להחליף. לפעמים אנחנו גם מגיעים אליהם הבייתה".

אז איך מתאימים אישית טיפול ותרופה לחולה? איך מוודאים שכל חולה מקבל טיפול מותאם אישית? מה החולה צריך לדרוש ומה הוא צריך לוודא כדי להצליח ולהחלים? האם אנחנו בדרך לרפואה דיגיטלית? צפו בסרטון המלא מתוך ועידת הבריאות של ישראל

לעוד כתבות בנושא רפואה מותאמת אישית גיליון 4, לחצו כאן:

בהשתתפות: גליה ברקאי, מנהלת בית החולים הוירטואלי שיבא ביונד, יזהר לאופר, מנהל חדשנות בינלאומית שירותי בריאות, פרופסור ענת לבנשטיין, מנהלת מערך העיניים בביה"ח איכילוב ויו"ר איגוד רופאי העיניים בישראל, וסמנכ"ל ג'ק באר רוקחות ורגולציה בחברת רוש ישראל עונים על כל השאלות.