מפקירים את הקשישים לבדם: בעוד שבמרבית מחלקות הקורונה בארץ מאפשרים לבני המשפחה לבקר מדי יום את יקיריהם שמטופלים בבית החולים בזמנים קבועים שהוגדרו מראש, ל-N12 נודע כי בבית החולים 'הרצוג' בירושלים, שמפעיל כיום שתי מחלקות קורונה סיעודיות - מגבילים את הביקורים לשניים בשבוע, בתיאום מראש. 

סיקור שוטף ב-N12:

"מבודדים אותם כאילו הם אסירים במרתף"

בנה של אחת מהמטופלות בבית החולים, סיפר ל-N12: "אימא שלי בת 88 הועברה ל'הרצוג' ביום שישי והודיעו לי שלא אוכל לראות אותה עד ליום שלישי. מבודדים אותם כאילו הם אסירים במרתף ללא קליטה ולא מאפשרים לבני המשפחה לפגוש את החולים באופן שוטף. אם יש משהו שהחולים זקוקים לו הוא בן משפחה שיחזיק להם את היד".

פרופ' נמרוד מימון, ראש תוכנית מגן 'אבות ואימהות' הצהיר בתחילת הגל החמישי כי הפעם אין כוונה למנוע מהקשישים מפגש עם בני משפחותיהם. על רקע הפרסום שלנו, הוא ציין כי "1600 בתי האבות בישראל ממשיכים לקיים ביקורים כרגיל לפי ההנחיות. בנוגע למחלקות הקורונה, הסיפור הוא אחר, מפני שהכנסת בן משפחה פנימה דורשת מיגון וליווי של צוות רפואי. בשל מחסור בכוח אדם רפואי אין מנוס מצמצום הביקורים במחלקות", כך פרופ' מימון.

בדרך לשיא התפרצות (עיבוד: Yonatan Sindel Flash 90, בית החולים בלינסון)
"אין מנוס מצמצום הביקורים במחלקות". תמונת ארכיון | עיבוד: Yonatan Sindel Flash 90, בית החולים בלינסון

מהמרכז הרפואי 'הרצוג' נמסר: "במרכז הרפואי הרצוג יש עומס כבד בשתי מחלקות הקורונה, המלאות ב-80 חולים, מחציתם במצב קשה. העומס נובע גם מכך שהצוות חסר. כמו הציבור בכלל, רבים מאנשי הצוות הרפואי נעדרים, בגלל מחלה או בידודים. במציאות כזו לא ריאלי לאפשר ביקורים יומיים, המצריכים אנשי צוות, שיסייעו למשפחות להתמגן ויסייעו בכלל בארגון הביקורים. מנהל הרצוג, ד"ר קובי חביב, פנה הבוקר למפקד פיקוד העורף בבקשה לקבל חיילים, שיסייעו במחלקות הקורונה לחולים, בין היתר בשמירת הקשר עם המשפחות. החיילים צפויים להגיע היום, או מחר, ויסייעו גם בארגון ביקורי המשפחות".