וולטר שפילמן, בן 46 מאוסטריה, הגיע במיוחד לישראל לפגישות עבודה, כדי לבחון את הציוד להקמת משטח הוקי קרח לקראת משחקי המכביה שייערכו בקיץ הקרוב. וולטר סובל מאלרגיה לשומשום ולאורך כל חייו נזהר מאכילת מזון שעלול להכילו. העניין הוא, שעל הממרח הישראלי האהוב, הטחינה, שעשוי להעמיד את חייו בסכנה הוא פשוט לא שמע מימיו. לאחר שוולטר אכל את הטחינה בארוחת הבוקר, הוא קיבל דום לב וכמעט איבד את חייו.

לאחר ארוחת הבוקר וולטר ושותפו הגיעו לפגישה במהלכה החל וולטר לחוש ברע וביקש לגשת לשירותים, שם התמוטט עקב דום לב. ציון בירי, מנהל האחזקה של הארנה הבין שמדובר במקרה חירום, פרץ את דלת השירותים, חילץ משם את וולטר ורץ להביא את הדפיברילטור (מפעֵם) המוצב בהיכל – דבר שהציל את חייו. פרמדיק מד"א לוי פליישמן, שהיה במקרה במקום, החל בפעולות החייאה וביחד עם בירי הצליחו להשיב לו את הדופק לאחר שלוש מכות חשמל.

למקום הוזעקה פרופסור נעמה קונסטנטיני, מנהלת מרכז הספורט של שערי צדק שהבחינה כי מדובר בתגובה אלרגית. ד"ר אלעד אשר, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ לב במרכז הרפואי שערי צדק, שטיפל בוולטר עד השחרור מבית החולים סיפר: "בצנתור לא הייתה חסימה בעורקי הלב ותפקוד הלב היה תקין, דבר שעורר תמיהה בקרב הצוותים, כנגד מימדי האירוע הלבבי".

מכשיר דפיברילטור (צילום: רויטרס)
טלפון ציבורי שהוסב לדפיברילטור, תל אביב | צילום: רויטרס

"ואכן, כפי שהציעה פרופ׳ קונסטנטיני, מבירור שערכנו התברר כי וולטר לא היה מודע כלל לעובדה שטחינה מורכבת משומשום. כתוצאה מכך הוא צרך כמות גבוהה וחווה תגובה אלרגית קשה שהובילה לכיווץ עורקי הלב ולאוטם שריר הלב שגרם לדום לב. למזלו התגובה המהירה בשטח וקיום דפיברילטור באזור הצילו את חייו. אם לא היה דפיברילטור, וולטר לא היה יוצא מזה בחיים".

וולטר הודה לרופאים בשחרור ואמר: "כשאתה מטייל בעולם אתה לא תמיד מכיר את התפריט הקולינרי של כל מדינה. נשאתי עליי מזרק, ולמרות שהרגשתי לא טוב לא שיערתי שמדובר בהתקף אלרגי. אני מרגיש בר מזל שנקרו לדרכי האנשים הנכונים והמקצועיים במקום ובזמן הנכון שהצילו את חיי".