משרד הבריאות פרסם היום (שני) אחרי הצהריים כי עד כה זוהו בישראל 21 מאומתים ודאיים לווראינט האומיקרון. עוד 21 מקרים מסווגים כ"חשד גבוה" לווריאנט, אך עדיין לא התקבלו תוצאות הריצוף הגנטי של הנגיף. איש מהם אינו מאושפז וכולם במצב קל. ההערכה היא שהרוב המוחלט של המקרים ידועים למערכת הבריאות.

כתבות נוספות ב-N12:

מבין המקרים הוודאיים - אנשים שאובחנו כמאומתים לנגיף הקורונה והריצוף הראה שנדבקו בווריאנט החדש - 16 שבו מדרום אפריקה, אנגליה, צרפת, ארה"ב ואיחוד האמירויות. 5 הנוספים הם תוצאה של מגעים של שבים מדרום אפריקה וארה"ב.

נמל התעופה הבינלאומי טמבו ביוהנסבורג (צילום: reuters)
נוסע עושה בדיקת PCR בנמל התעופה הבינלאומי טמבו ביוהנסבורג | צילום: reuters

מתוך אותם 21 מאומתים: 8 מהם לא מוגנים ע"י חיסון (לא חוסנו כלל, מחלימים מקורונה שעברה חצי שנה מההחלמתם ולא חוסנו, ומחוסנים במנה שנייה שעברה חצי שנה ממועד החיסון האחרון), ו-13 מהם מחוסנים במלואם.

במשרד הבריאות הוסיפו כי קיים חשד גבוה לעוד 21 מקרים של וראיינט אומיקרון בישראל, אך עדיין לא לגביהם התקבלו תוצאות הריצוף. מתוכם 14 לא מוגנים ע"י חיסון ו-7 מהם מוגנים. מתוך אותם מקרים 16 לא שהו בחו"ל לאחרונה.

לכאורה מדובר בעלייה גבוהה במספר המאומתים לאומיקרון - רק אתמול בערב פרסם משרד הבריאות כי מספר המקרים בישראל עמד על 11, אך המספרים עדיין מאוד נמוכים. במשרד הבריאות אף מעריכים כי כל המקרים ידועים להם, בשל העובדה שישראל שולחת לריצוף גנטי הרבה מאוד מהבדיקות החיוביות לקורונה.

מבין 42 המאומתים לווריאנט והמוגדרים ב"חשד גבוה", 10 מבין הלא מוגנים עם סימפטומים לווירוס ו-11 ללא סימפטומים. מבין המוגנים: 5 עם סימפטומים ו-14 ללא סימפטומים.

בנוסף, קיימים 17 מקרים נוספים המוגדרים "בחשד נמוך" (דגימות שהוגדרו כ"חיובי גבולי") ונשלחו לבדיקה חוזרת.